Hajfestés | Barna haj

Fesse a haját barnára és találja meg a megfelelő árnyalatot

Ezek szerint barna hajú szeretne lenni? Isten hozta a business class hajszín világában. Barna hajának pont a megfelelő mélységre van szüksége, a tökéletes vörös árnyalatra és harmonizálnia kell arcbőr és szem színével is. Ezek az elvárások egyben az óvatos hajfestés okai is.

Färben braunes Haar
© Getty Images

Gyönyörű gazdag barna haj – milyen gyönyörű!

Ha megvan győződve arról, hogy Charlotte az egyetlen racionális karakter a ‘Szex és New-Yorkban’ és a saját közép szőke haját egy kicsit unalmasnak találja, illetve a nyári szabadságát inkább a pálmafák alatti álmodozással szeretné tölteni, mint egy szörfdeszkán egyensúlyozva? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, akkor Ön készen áll arra, hogy barna hajú legyen. Gratulálunk, remekül választott. A barna haj, különös tekintettel a tökéletesen fésült, szexi barna haj, a felnőtt eleganciát jellemzi, stílus ismerettel és érettséggel.

Gyerekjáték egy világosabb hajszínt barnára festeni tartós festés, vagy intenzív színezés segítségével. Azonban a megfelelő tónust megtalálni hajmeresztő lehet. Egy sötét barnára festett természetesen közép szőke haj mesterségesnek is tűnhet. Egy zöld elszíneződés bizonyára meg fogja zavarni az élvezetet. Az új sokrétű hajszínek és a korlátozott színválasztás jelentik a legjobb megoldást ezekre a problémákra.

Haj barnára festése: Tippek barnahajúak számára

 • 1. Tipp:

  A lemosós színezékek jelentik a legjobb megoldás arra, hogy kipróbálja az ideális barna hajat, feltéve ha a haja nem festett, vagy világosított. Ez a legjobb és legóvatosabb megoldás a sötétebb haj esetében.

 • 2. Tipp:

  Minél inkább igénybevett a haja, annál óvatosabb legyen a próba színek kiválasztása során. Egy színezés során több pigment kapcsolódhat a hajához, ha az valamilyen módon károsodott. Először biztonságosabb, ha csupán egyetlen árnyalattal sötétebbre festi haját.

 • 3. Tipp:

  Legyen különösen óvatos, amikor már szőkített hajat fest be. A szőkítés megváltoztatja a haj szerkezetét és ennek eredményeképpen az alkalmazott hajszín nem a várt eredményt fogja produkálni, sőt akár valami extrém eredményt is produkálhat. A vörös árnyalatok a vártnál sokkal intenzívebbek lehetnek, vagy a túl sok felszívott pigment túlságosan sötétítheti a hajat.

 • 4. Tipp:

  Világos haja van és sötétebbet szeretne, de irtózik a látható tövektől? A sötét melír lehet a megoldás az Ön számára.

 • 5. Tipp:

  Ha bőre pirosodásra hajlamos, vagy egyéb bőrproblémái vannak feltehetően megfelelőbb lesz a szőke intenzív színezés, vagy festés. Ez nem azt jelenti, hogy a festési folyamat megterhelő lesz, vagy bonyolult, vagy akár károsíthatja a haját. A nemrég kifejlesztett haj festő készítmények nagyon gyengédek a hajhoz, tökéletes eredményt produkálnak és legfeljebb 10 percet kell fent hagyni azokat.

 • 6. Tipp:

  Miután a festést választotta, hogy a kivilágosított haját barnára fesse a hajában található zöld elszíneződések meglepetéssel hathatnak. Ennek az lehet az oka, hogy az új színt nem lehetett volna használni olyan hajban amelyből pigmented vontak ki, például vörös pigmentek nélküli hajban. Használjon egy vöröses-barna színezéket, vagy intenzív színezéket, hogy megszabaduljon a zöld elszíneződéstől.

 • 7. Tipp:

  Az ön-pigmentáló termékek jelenthetik a megoldást ősz tincsek festésére, amelyek az egyszer barna hajában jelentek meg. Az ön-pigmentáló alkalmazások, inkább másoló pigmentek, mint mesterséges pigmentek amelyek a hajhoz tapadnak. Ezek a másoló pigment feltöltik az őszülő hajban lévő réseket, így állítva vissza eredeti hajszínét.

 • 8. Tipp:

  Számoljon azzal, hogy több pigment tapadhat az ősz hajhoz, mint egy természetesen pigmentált hajhoz. Ha a szíve vágya egy közép barna hajszín, először a sötét szőke színeket próbálja ki. Mivel az intenzív színezés pigmentjei lassan mosódnak ki, rengeteg lehetősége less arra, hogy a kívánt sötétebb árnyalatot megvalósítsa.

 • 9. Tipp:

  Mielőtt otthon befestené a haját, használjon tápláló arckrémet a hajvonalhoz közeli bőrfelületen, homlokán és halántékán. A krém segítségével megakadályozza, hogy véletlenül sötét bőrfoltok keletkezzenek.

 • 10. Tipp:

  Ne féljen attól, hogy foltos lesz a festés eredménye. Minél egyenletesebb a haj felszíne, annál egyenletesebb lesz a festés eredménye is. Használjon intenzív hajápolószert a festést megelőző napon, főleg ha hosszú a haja töredezett végekkel és durvább hajjal a feje búbjánál. Így haja lágyabb lesz és egyenletesebben veszi majd fel a szint.