Hajfestés | Szőke haj

Szőke haj: Örökítse meg a napsütést ...

Végre szőke! Ha éppen most változtatta meg hajszínét szőkére, feltehetően azt szeretné, hogy ez az elragadó érzés örökké tartson. Feltételezzük, hogy már vannak bejáratott praktikái és a megfelelő termékekkel kényezteti magát, így semmi sem állíthatja meg, hogy hosszú ideig élvezze szőke éveit.

Pflege blonde Haare
© Andreas Kuehn

A szőke haj igényes, és szerető odaadással kell ápolni.

A szőke haj, legyen az a természet ajándéka vagy egy festés eredménye, több odafigyelést igényel, mint a sötétebb hajszínek. A természetesen szőke hölgyeknek általában sokkal vékonyabb a hajuk, mint a barna hajúaknak. Amennyiben festett szőke haja van, könnyen előfordulhat, hogy a vegyi kezelés eredményeként a haja töredezett és életlen kinézetű lesz.

A Szőke jól áll az ezüsttel és az arannyal

Tartsa meg a hajának szépségét úgy, hogy olyan termékeket használ, amelyek nem terhelik le a haját de mégis gyönyörű ragyogást kölcsönöznek neki. A könnyű szerkezetű termékek, rengeteg hidratáló tápanyaggal és átlátható összetevőkkel megakadályozzák, hogy a szőke hajának fényét bármi is beárnyékolja. A speciális, szőke haj számára készült kondicionáló-ápoló termékek szintén tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyek elnyelik a csapvízben lévő kalciumot és magnéziumot. Így a haja természetesen csillogó lesz. Azonban elképzelhető, hogy egy lépéssel tovább szeretne menni: ha arany és ezüst pigmenteket ad a hajához, élénkíti a színt ás figyelemfelkeltő fényhatást ér el.

Szőke – Hozza ki a legtöbbet kedvenc hajszínéből

 • 1. Tipp:

  A nyári hónapokban ne menjen a napra, legalábbis UV védelem nélkül! A világos hajban kevesebb a melanin, mint a sötétebb árnyalatokban. A napsugár így könnyebben behatol a hajába. Ami azt illeti, minél világosabb a haj, annál több védelemre van szüksége.

 • 2. Tipp:

  Vannak az Ön platina szőke hajában sárgás elszíneződések? Ősz, vagy fehér hajra való samponnal orvosolhatja ezt hiszen a magenta pigmentek semlegesítik a nem kívánt sárga tónusokat. A sárgulás elleni természetes szövetségesünk a kamilla és a levendula. Mindkettő igen népszerű a hajápolási cikkek között.

 • 3. Tipp:

  Esetleg zöld elszíneződést talált a szőke hajában? A csapvízben lévő réz lehet a bűnös. Ezt savas öblítéssel lehet orvosolni. Az öblítővíz egy pohár vízben feloldott 2 evőkanál citromlevet, vagy aszpirint tartalmazzon.

 • 4. Tipp:

  A hidrogénezett hajat heti rendszerességgel kell pakolással kezelni. A pakolás a kondicionálótól annyiban különbözik, hogy tartalmaz hatóanyagot, amely mélyen behatol a hajba. Minden hidrogénezés károsítja a hámréteget. A rendszeres pakolással enyhíteni lehet a sérült hajszálakat.

Fedezze fel: Szőke haj