volume-powder
Hajformázás | Hajdúsító por

Több tartást a hajnak: egy építési projekt

Szinte mindenki több hajat szeretne. A legtöbb nő mindent elkövet azért, hogy hajának extra volument, remek tartást adjon. És egy kis hozzáértéssel még akkor is csodás frizurákat tud létrehozni, ha haja vékonyszálú és ritka.

Aufbaukurs Volumen fürs Haar
© Schwarzkopf Professional

A volumennövelő termékeket mindig a hajtípusához és a hajápolási igényeihez kell szabnia.

A vékonyszálú hajjal rendelkező nők dupla nehézséggel néznek szembe. A hajszál vékony, és a hajszerkezete is gyenge. A vékonyszálú haj a felszínhez képest aránylag kisebb volumenének köszönhetően könnyebben kiszárad (különösen a végek felé) és ezért különösen érzékenyen reagál a környezet hatásaira, és hamarabb tűnik mosatlannak és merevnek. Ráadásul, mivel a haj szerkezete gyenge, a hajápoló termékek is könnyen elnehezítik, ellaposítják. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő termékeket válasszunk, amelyek alkalmazkodnak ehhez a hajtípushoz. Az alábbi információs keretben néhány profi tanácsot olvashat arról, hogyan érhet el optimális hatást ennél a hajtípusnál.

Meglepő módon nagyon sok nő túl könnyedén értékeli haját vékonyszálúnak. Nagyon gyakran a fodrászok azt tapasztalják, hogy egyenlőségjel kerül az ‘egyenes’ és a ‘vékonyszálú’ hajtípus közé. Ha egy balzsam, hajspray és formázási trükk sem vált be a tökéletes tartás létrehozására, akkor itt az idő a dolgok átértékelésére. Egy profi hajelemzés tisztázhat mindent.

A jobb tartásért: hét profi tipp

  • Alapszabály a vékonyszálú haj tulajdonosainak minden hajápoló termékkel kapcsolatban: a kevesebb több!
  • Mivel a sampon a haj minden részére hat, mindig volumennövelő sampont használjunk vékonyszálú hajra.
  • Gyakran nem lehetséges a haj kigubancolása kondicionáló használata nélkül. De ez lehet a vége minden volumennövelő hatásnak a hajtövek környékén. Akkor tudja ezt elkerülni, ha a kondicionálót csak a hajvégekre viszi fel.
  • A vékonyszálú haj hamar zsírosodik, s a tartásnak hamar vége. A napi hajmosás és formázás ezért ajánlott lehet. Ha van jó porsamponja, egy-két napot kihagyhat néha. A porsampon nedvességet és zsírt von el, csökkenti a hajtövek csillogását és több tartást, nagyobb volument biztosít.
  • A hajápolási szakértők tudják a legjobb trükköket a vékonyszálú haj számára: melírozhatják a haját. A szőkítés durvábbá teszi a haj felületét, ami nagyobb volument eredményez. A melírcsíkok pedig optikailag nagyobbnak tüntetik fel a haj térfogatát.
  • Ha minden alkalommal másutt választja el a haját, akkor ez szintén volumennövelő hatású lehet. Még egy centiméter különbség is új helyzetbe hozza a hajhagymákat, és nagyobb ruganyosságot biztosítanak a hajtövek számára.
  • A szilikontartalmú folyadékok varázsszerek, amik a hajnak rögtön csodás fényt biztosítanak. Használhatók a vékonyszálú hajon is, de csak úgy, hogy célzottan, csak kis csíkokban visszük föl, a hajvégeken. Ezáltal anélkül fog szép, csillogó hatást elérni, hogy elnehezítené a haját.

Fedezze fel: Hajdúsító por