Schwarzkopf Professional
Hajformázás

Trendi Hajvágás: Az Oldalra Fésült Bubi a Megmentőnk!

Bubifrizurák
A bubi cseppet sem unalmas, ha kissé hosszabb és lépcsőzetesen vágott
© Getty Images

A bubi egy klasszikus frizura. Leginkább azért szertik a nők, mert egyszerű, de nem unalmas, rövid, de mégis variálható. Manapság a bubi úgy az igazi, ha kissé oldalra fésüljük. Most megmutatjuk, hogyan viselje és gondozza bubifrizuráját. Nem minden hajszerkezetből lesz jó bubi. Erre is ki fogunk térni bővebben.

 • Eredeti formájában a bubi kb. állig ér, és határozott kontúrjai vannak. A bubi az egyik legnépszerűbb frizura a világon, mert könnyen elkészíthető és karbantartható. Az évek alatt többféle hajhosszúságban megjelent, most a skála a fültől a vállig tart. Ez azt jelenti, hogy a frizurát arcberendezéséhez igazíthatja.  Ez különösen igaz a legújabb, oldalra fésült bubi variációra.
   
  Ha az arca inkább hosszúkás, akkor minél rövidebb bubit kell vágatnia. Ez a fókuszt az arcán fogja tartani. Egy-két lépcső fellazítja a vágás vonalát, így nem lapul le. A finom metszésű archoz jobban illik a lágyabb kontúrokkal rendelkező bubi. A kerek arcú nőnek jobban áll a hosszabb, oldalt lapos bubi.  

 • A Bubifrizura és a Sztárok: a Sztárok is szeretik ezt a stílust

  Victoria Beckham

  © Getty Images  

  Victoria Beckham

  Victoria Beckham frizurája miatt ma már kétszer annyian viselnek „pubit” Nagy Britanniában. „Pubi” a bubi és a „Posh” (Victoria Beckham beceneve a Spice Girlsben) összevonása.

  Nicole Richie

  © Getty Images  

  Nicole Richie

  Nicole Richie: Az oldalra fésült bubi dúsabbá teszi a vékonyszálú hajat.

  Meredith Monroe

  © Getty Images  

  Meredith Monroe

  A színésznő Meredith Monroe rendelkezik az ideális bubifrizura alapanyaggal: fimon, vékonyszálú egyenes haj.

  Katie Holmes

  © Getty Images  

  Katie Holmes

  Katie Holmes volt a lépcsőzetes bubi első úttörőinek egyike. Mostanában megint hosszú a frizurája – amíg bubira nem vágatja megint.

  Halle Berry

  © Getty Images  

  Halle Berry

  Halle Berry bubija nyugalmat és nőiességet áraszt.

  Charlize Theron

  © Getty Images  

  Charlize Theron

  Charlize Theron bubija enyhén hullámos. Ez frizura igazán jó alkalomra is.

  Drew Barrymore

  © Getty Images  

  Drew Barrymore

  Drew Barrymore bubiját enyhén betupírozták a hajtöveknél. Ettől a frizurája visszahozza a varázslatos hatvanas éveket.

 • A Bubi (majdnem) mindenkinek jól áll

  A bubihoz nem kell különleges hajszerkezet. Ha bubit vágat, vékonyszálú hajából is lélegzetelállító frizura válhat. Az új játékos bubifrizurában megjelentek a hullámok és a mérsékelt göndörség. Ha a haja nagyon rakoncátlan, vagy erősen göndör, akkor viszont nem a frufrus bubi a legjobb választás. Az erősen dauerolt hajú nőknek sem lesz jó a bubifrizura (piramishatás!).

 • A Legjobb a Világon – A Bubi

  Minden egybevéve, a bubit könnyű karbantartani. Ha jó a hajvágás, a bubi egy kis rásegítéssel formában marad. Minél rövidebb és minél élesebb kontúrú a frizura, annál gyakrabban kell visszamenni a fodrászhoz igazításra (a rövidebb bubi esetében négy, míg hosszabbnál hat-nyolchetente).