Hajápolás
Hajápolás | Gyönyörű haj

Gyógymód a hajnak a tél bántalmai ellen

Jeges szél, túlfűtött szoba, vastag sapkák – mind igénybe veszik a hajat és a fejbőrt. Itt az idő egy kis extra kényeztetésre. Csak néhány tipp, és haja máris készen áll a tél legyőzésére.

Igénybevett haj télen

A tél által meggyötört haj: sok kényeztetésre van szükség, hogy a haj stílusosan jusson át a télen.

Az egyik legkomolyabb problémát télen a száraz levegő okozza mind a bőr, mind a haj számára. Ez nem csupán a fűtött szobára, de a kinti levegőre is igaz. A fizika általános törvénye, hogy minél hidegebb a levegő, annál kisebb a nedvességtartalma. Ez a környezetből nagyobb mennyiségű nedvesség elvonását okozza. Könnyen alátámaszthatja ezt ön is, ha tompafényű, sprőd hajára néz, és érezheti a sokkal érzékenyebb fejbőrén is. És még két problémával számolni kell: minden fok hőmérsékleteséssel a faggyúmirigyek mintegy 10 %-kal csökkentik a faggyútermelést, míg csak teljesen le nem állnak mínusz nyolc fok környékén. A vastag gyapjúsapkák szintén kellemetlen környezetet teremtenek a haj és a fejbőr számra, ami viszketéshez, irritációhoz vezet. Egyetlen módon tudja enyhíteni haja téli kínjait: kényeztesse haját és fejbőrét gyengéd törődéssel és gazdag tápanyagtartalmú termékekkel.

Hét tipp a nehezen kezelhető, szálló hajhoz

  • A szálló haj eláll a fejbőrtől, mert elektromos töltöttség alatt van. Ez a haj szárazságának köszönhető. Önön múlik a megfelelő készítmények kiválasztása, hogy a haj nedvességtartalmát és egyensúlyát visszaállítsa.
  • Ha hajkiegyenesítőt használ (kisimító vas) akkor előtte mindig védje haját a megfelelő termékekkel. Sose használjon hajkisimító eszközöket nedves hajon! Ez szinte felforralja a hajban levő vizet, és szó szerint hajmeresztő következményekkel jár.
  • Sötétítsünk egy kicsit. Télen a szőkék egy hamvasabb, sötétebb árnyalatot használjanak, ez természetesebbnek is hat, és a hajhoz is gyengédebb. A világosra színezés ugyanis mindig jobban megterheli a hajszerkezetet és szárítja a hajat.
  • Az aranyozott fésűk semlegesítik a haj töltöttségét. De általában egy természetes sörtéjű kefe is kellő hatást ér el. Egy ilyen kefe a hajas fejbőr felső hámrétegének is jót tesz.
  • Vajon tényleg elektromos a haja, vagy csak néhány nagyon rakoncátlan, kigöndörödő hajszál okozza a felfordulást a szépen szárított hajban? Ezeket bizony nehéz megszelídíteni, de néhány hajkisimító hatású termék segíthet beállítani őket a sorba.
  • Még mindig száll a haja? Mostantól olyan pakolást használjon, amit nem kell kiöblíteni. Ezek ugyanis nem csak kondicionálják a hajat, hanem vékony védőréteggel is beborítják, amely megvédi a száraz téli levegőtől.
  • A klasszikus megoldás: a hajlakknak antisztatikus hatása is van. 20-30 centiméter távolságról fújja a hajára, és kezével gyengéden oszlassa el. Ez aztán elintézi a sztatikus töltést!

Fedezze fel: Korpa Gyönyörű haj