Márkáink | Hajfestés | Color Expert | Technológia

Mi az Omegaplex titka?

A forradalmi plex trend világszerte meghódította már a szalonokat, és mostantól már haza is vihető! De pontosan mi ez az innovatív formula, amitől az Omegaplex működik? Most az összes kérdésre fény derül, ahogy a technológiát részletesen bemutatjuk.

Az Omegaplexnek köszönhetően a hajfestés és hajápolás közötti határok elmosódnak

null

Az elmúlt években a kutatások erőteljesen a hajsérülések vizsgáltára fókuszáltak. A kutatók világszerte azokat a különböző, hajrostokat értintő sérüléseket vizsgálták, amelyek a hajfestéssel, illetve a hajvilágosítással hozhatók összefüggésbe.

4 fő hajsérülést határoztak meg:

 

  • 1. Hajtöredezés: Ez a fajta hajsérülés gyakran kapcsolható a fésülködéshez – a haj nagyobb tendenciával töredezhet ilyenkor.
  • 2. Törékeny haj: A haj rugalmasságát vizsgáló tesztek azt mutatják, hogy a sérült haj idővel sokat veszít a rugalmasságából.
  • 3. Porózus haj: A hajat rongáló mechanizmusokat manapság már a haj porozitására fókuszálva vizsgálják. Az eredmények azt mutatják, hogy a sérült haj pórusai kitágulnak, ezáltal sérülékenyebb is.
  • 4. Durva tapintású haj: A sérült haj kutikula pikkelyei szabálytalanná válnak és nem illeszkednek egymáshoz. Emiatt a haj durva, és száraz tapintásúvá válik – ez az állapot gyakran jellemezhető a “szálló haj” kifejezéssel.

 

A kutatások szerint a haj efféle sérülései erősen köthetőek a hajfestés és a hajvilágosításhoz.

 

*Forrás: 2010 Japanese Dermatological Association, 2008 Journal of Cosmetic Science, Handbook of Cosmetic Science and Technology 2014.

Mikro-kötések: az erős haj titka

A mikro-kötések valójában a hajszálak belsejében található rostokat tartják egyben. A kötések szó szerint hídként funkcionálnak a rostok között – ahogy a nevük is sugallja, a haj struktúráját, és erősségét határozzák meg. Hajfestés és hajvilágosítás közben ezek a kötések roncsolódhatnak. Ennek következtében a haj belső szerkezete instabillá válhat, és nem képes egybe tartani a rostokat. Az instabilitás miatt a haj erőtlenné válik, veszít rugalmasságából, és hajlamosabbá válik a töredezésre. Hajfestéskor az öblítést követően a kutikula elálló pikkelyei újra összesimulnak, de ekkor már késő – a kár már bekövetkezett.

A Color Expertnek köszönhetően ezek a hajsérülések minimalizálhatóak.

 

Valóságos csoda – technológiai értelemben is

Az új Omegaplex hajtöredezés elleni technológia innovatív megoldás a haj védelmére a hajfestés közben. A Color Expert az első otthoni használatra szánt hajfesték a professzionális Omegaplex technológiával, amit most a Schwarzkopf hoz el Önnek.

Bízza magát az Omegaplexre! A különleges kifejlesztett, 3 lépcsős technológia védi  & megerősíti a mikro-kötéseket a hajfestés közben.

Az első lépcső a hajtöredezés elleni szérum, mely a hajfestékhez keverve védi a mikro-kötéseket a károsodásoktól már a hajfestés közben. Közvetlenül a hajfestés után, a második lépésként alkalmazandó Regeneráló hajerősítő mélyen regenerálja a hajrostokat, és a haj szerkezetébe zárja a pigmenteket az intenzív színeredményért. 3 héttel a hajfestés után, a harmadik lépés a Regeneráló hajszínélénkítő alkalmazása, mely újjáépíti a haj szerkeszetét, és fokozza a hajszínt a érezhetően jobb minőségű hajért.