Hajregenerálás
Hajápolás | Gyönyörű haj

Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

Néha legszívesebben kiugrana a bőréből, leginkább a fejbőrén át? Viszkető, égő, feszülő fejbőre nem hagyja nyugodni? Elmondjuk, miért ilyen nehezen kezelhető a fejbőre, és azt is, hogyan veheti vissza az irányítást és teremthet egyensúlyt.

Néhány ember fejbőre mindig kissé érzékenyebb, mások számára a probléma szinte ismeretlen. A bűnös a dologban lehet a klíma, a gyakran és helytelenül alkalmazott tartós hajfestékek és nem megfelelő hajápoló termékek is. A fiziológia is szerepet játszhat. A stressz és a feszültség szintén megzavarja a bőr és a fejbőr egyensúlyát.

Az érzékeny fejbőr és az áttört védelmi vonal

Csak úgy, mint a bőrt, a fejbőrt is védőréteg borítja. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy téglafalat, melyben a téglák a szarusejteket jelképezik. A cement a téglák közt lipidekből, azaz zsíros anyagokból állnak. A külső hatások következtében a lipidek – vagy, hasonlatunkban, a cement – egy része lekophat, és ennek eredményeképpen téglafalunk résekkel lesz tele. Túl sok nedvesség szabadul ki, és számos ártalmas anyag juthat be. Ez irritálja a fejbőrt, és az viszketéssel, égető érzéssel, kivörösödéssel, esetleg feszüléssel és korpaképződéssel reagál.

Érzékeny bőr a hajápolási vétkek következményeként

Minden nap hajat mos, és aztán alkoholtartalmú készítményekkel (zselé, hab) formáz? Idővel ez kiszárítja a fejbőrt. HA naponta hajat mos, nagyon gyengéd sampont kell alkalmaznia. Hagyja el az alkoholos formázótermékeket egy időre, és használjon helyettük nem kimosandó kondicionálókat, formázó hajsprayt vagy waxot.

A klímaváltozás elmélyíti a problémát

Télen a száraz, fűtött levegő, nyáron a légkondicionálók veszik különösen igénybe a bőrt, beleértve a fejbőrt is. Ezekben a nehezebb hónapokban a hidratáló samponok, a kondicionálók és a pakolások áldásként hatnak a hajnak és a fejbőrnek. Így pótoljuk a kellő mennyiségű folyadékot, de nem adunk hozzá túl sokat a lipidmennyiséghez. A lipidek ugyanis zsírok, amelyek elnehezíthetik a hajat, különösen, ha az vékonyszálú.

Az érzékeny fejbőrtől lehet, hogy bőrgyógyásza menti meg

Az állandó viszketés lehet gombásodás jele is. A kivörösödés és a nagy korparészecskék megjelenése ezt még valószínűbbé teszik. A zsírosabb fejbőr mindenképp hajlamosabb a gombás megbetegedésekre, mert a gombáknak kedvező a környezet. Ha fejbőre zsíros és viszket, mindenképpen konzultáljon bőrgyógyászával a tünetegyüttessel kapcsolatban.

Ez újra egyensúlyt teremt a fejbőrben:

Fedezze fel: Gyönyörű haj