Hajregenerálás
Hajfestés | Gyakori hibák

Búcsú az egyenetlen hajszíntől

Kicsit izgalmasabbá akarta tenni hajszínét egy színezővel, esetleg úgy határozott, hogy teljes megjelenését megváltoztatja, a hajszínével az élen? Ehelyett foltos, egyenetlen hajszínben pompázik... Volt már hasonló helyzetben? Talán tudni szeretné, mit tehet, hogy kezelje a helyzetet. Tippjeink segítenek kijavítani a balfogást.

Sok tényező okozhatja, hogy a haj színe egyenetlen lesz a festés után. Lehet, hogy rosszul alkalmazta a festéket, vagy a haján visszamaradó pigmentek módosították a haj tervezett színét, vagy esetleg más formázó termékek maradtak a haján, esetleg a hajszerkezete maga is egyenetlen. Bármi is az ok, a megoldás a gyors cselekvés.

A sötét oldal

Mi történik, amikor a sötétre festett haj fokozatosan egyre sötétebbé válik minden festéskor? Ha intenzív színezőt vagy tartós festéket használ, akkor a festéket utánfestéskor először a hajtövekre kell fölvinni, a lenőtt részekre, s csak azután kell eloszlatni az egész hajon, az utolsó néhány percben. A kimosható színezőket ki kell mosni, mielőtt új hajszínnel próbálkoznánk. Ez megakadályozza a pigmentkeveredést a hajvégeken.

Mellesleg a hosszú haj hajvégei sokkal porózusabbak, ezért több pigmentet vesznek föl, könnyen lesznek sötétebbek. Ezért is kell először a lenőtt részekre felvinni a festéket, és csak az utolsó percekben a hajvégekre. Az is segít, ha a hosszú haj végeit rendszeresen intenzív pakolásokkal kezeljük. Ezek a kezelések is hozzásegítenek a szép, egyenletes hajszínhez.

A rövidre vágott megoldás

Ez a megoldás egyértelműen csak a legnagyobb hajszerencsétlenségek esetén alkalmazandó. Mégis, a vágás nagyon is hatékony megoldás, ha a hajvégek túl sok pigmentet kaptak a hajtövekhez képest. Ez gyakran előfordul a töredezett, porózus hajvégekkel, a hajvágás pedig ezeken a problémákon is segít, és legközelebb egyszerűbb elérni a kívánt színeredményt.

Fedezze fel: Gyakori hibák Hajfestés