Hajszínezés
Hajfestés | Hajfehérítés

Kifehéríteni az eredetileg ősz hajat

Az ősz hajat sokféle színre be lehet festeni, mint például platina szőkére, közép barnára, őszi színekre, vagy bármilyen más olyan színre, ami tetszik Önnek. Azonban hogyan térünk vissza az eredeti ősz, vagy fehér hajunkhoz? Minél jobban megtervezi a visszavezető utat, annál egyszerűbb lesz ezt a gyakorlatban megvalósítani.

Ősz haj

Az ősz hajat rendesen le kell vágni.

A legtöbb nő nem esik kétségbe az első ősz hajszálak felfedezésekor. A kívánt színre festhetik be hajukat, a közép barnát, amelyben néhány nem odaillő fehér van, tündöklő mogyoró barnára változtathatjuk és meg is elégszünk az eredménnyel. Azonban eljön az az idő, amikor ez az eljárás már nem lesz elegendő, mivel a fehér lenövések egyértelmű üzenetet hordoznak. A legtöbb folt fehér színű, a közép barna haj, már csupán emlék, és a fehér haj a valóság.

A mogyoróbarna haj alatti fehér tövek nagyon észrevehetőek, és nem szépek. Haja így sok utófestést igényel. Ezen kívül már nem csak az ősz haj jelzi a múló időt, arcszínünk és fogaink színe is változik. Úgy tűnhet, hogy a mogyoróbarna ha, már nem a legmegfelelőbb választás. Amennyiben a fentiekben magára ismer, akkor egy jó frizura és csillogó ősz haj sokkal harmonikusabb lehet, és jobban fiatalíthat, mint bármely egyéb szín. Ezért nyugodtan fogadja el az ősz, vagy akár fehér hajak adta valóságot. Ekkor, frizurája és az előzőekben használt festési technikák fogják meghatározni hogyan tudja a lehető legjobban véghezvinni ezt az átváltozást

Megfelelően fehérítse ki ősz haját: hat lépés

  1. Minél drasztikusabban változtatta meg előzőleg természetes hajszínét, annál jobban gondolja át az átváltozás stratégiáját. A világos szőke melírt nyugodtan lenövesztheti. Másrészről, sötét haj esetében Ön vagy fodrásza kitalálhat különböző átmeneti megoldásokat. Ezek az átmeneti megoldások lehetnek átmeneti színek, melír használata, vagy egy új rövid frizura.
  2. Minél hosszabb a haja annál jobban tervezze meg az ősz, vagy fehér hajba történő átmenetet. Hajhosszától függően, elképzelhető, hogy több eves átmeneti megoldást kelljen találnia. Az egyik stratégia az lehet, ha fokozatosan világosabb színre festi haját. Ebben az esetben az utolsó átmenet a világos szőkéből lesz a fehérbe.
  3. Minél kevesebb mesterséges vörös pigmenttel festette be a haját az ősz hajba történő átment előtt, annál könnyebb lesz kifehéríteni a haját. A világos szőkéből történő átmenet a legkevésbé észrevehető, főleg, ha tetet világos melírt a hajába.
  4. Az intenzív színezés szintén segítheti az ősz hajba történő átmenetet. Idővel a hajszínezést követően a pigmentek elhalványulnak.
  5. Ha készen áll a gyökeres változásra az ősz, vagy a tündér fehér a legjobb választás. Amíg csak lehet ne fesse a haját majd használjon intenzív színezést a változás megkönnyítése érdekében.
  6. Egy modern frizura és erős smink megkönnyíti a fehér hajba történő átmenetet. Vörös ajkak, határozott szemöldökök, valamint egy friss és természetes frizura szexi és energikus külsőt fog kölcsönözni.

Fedezze fel: Hajfehérítés Ősz haj