Hajápolás
Hajfestés | Hajfestés

Habállagú hajfesték: pihekönnyű a festékek között

Szeretné megváltoztatni hajszínét? A tartós hajfestékekkel ez lehetséges is. S ha ezt inkább otthona rejtekében tenné, a hajfestésnek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Nem szabad csöpögnie, folynia, miközben felviszi, vagy amikor várakozik az eredményre. És végül, de nem utolsó sorban az eredmény legyen természetes, ragyogó és egyenletes. Mindezt elérheti, ha a légies habállagú festékkel dolgozik, semmi más képzettségre nincs szüksége.

Hajszínező hab

A hajfestés hab állagú hajfestékkel minden pepecs nélkül működik! Azért a biztonság kedvéért egy törülközőt rakjon a válla köré!

A hajfestés otthon nem biztos, hogy könnyű feladat. Nehéz a színt egyenletesen felvinni a tarkóra és akkor még nem is beszéltünk a fürdőszoba csempéin landoló festékcsöppekről...
 
A habállagú hajfesték használata a festést élvezetté teszi. Úgy viheti fel a festéket, mint egy sampont, habkönnyű, kellemes az illata, nem csöpög, és ott marad, ahová tettük. Ráadásul szép egyenletesen színez, és árnyalattól függően őszhaj-takarást is biztosít.

Nem szabad összekeverni a habállagú hajfestéket a habszínezőkkel. A habszínezők csak a haj külső szerkezetét érintik, és egy vékony színréteggel vonják be azt, ami hamar lekopik a hajáról. Maximum hat hajmosás után a habállagú színezők eredménye lekopik a hajról, és a szer szinte semmit nem tesz az ősz hajszálak ellen. Egy igazi hajfestés viszont, akár habállagú, akár nem, két összetevő keverésével jár: ez az igazi különbség a színezés és a festés között. A habszínezőtől eltérően a habállagú hajfesték, amennyiben elegendő ideig a hajon van, behatol a haj szerkezetébe és tartósan befesti a hajszálakat. A habállagú festék árnyalattól függően lefedi az ősz hajszálakat.

A habállagú festéket könnyű felvinni*:

*a Perfect Mousse habállagú tartós hajfesték használata

További fontos tanácsok a habállagú festékről

  • Ne ott spóroljunk, ahol nem érdemes. Egy egész üveg habot vigyünk fel a hajra. Nagyon hosszú hajra két üveget használjunk.
  • A megmaradó habot ne tároljuk el későbbi használatra, a festéket azonnal el kell használni.
  • Tartsa be a hatóidőt! A festőhatás több lépésben történik, egyenetlen színhez vezethet, ha idő előtt kimossa a festéket a hajából.
  • Világosító szín (például a hamvas szőke) kell ahhoz, hogy haja világosabb legyen. Ám ha sötétíteni akarja a haját, csak a csillagos ég a határ, a mogyorótól a csokibarnán át az éjfeketéig számtalan szín közül válogathat.
  • Bizonyosodjon meg arról, hogy színválasztása nem túl vad. A legtöbb nő akkor a legcsinosabb, ha festett hajszíne csak egy-két árnyalattal tér el a természetes hajszínétől.
  • Ne mossa meg a haját festés előtt. A természetes faggyúréteg jól védi a hajat és a fejbőrt a festékben található kémiai anyagokkal szemben.
  • A festett haj tovább marad szép, ha speciálisan festett hajra kifejlesztett sampont és balzsamot használ. Ezek extra védelmet és tartást biztosítanak, és általuk új hajszíne több mosás után is ragyogó és intenzív marad.

Fedezze fel: Hajszín teszt Hajfestés