Hajregenerálás
Hajformázás | 60-as évek hajviselete

Le a kalappal – tökéletes a frizurája!

Nem nagyon utáljuk a telet, de nem tagadható, hogy a benti fűtött meleg, a kinti hideg és a sapkák, kalapok viselése hamar véget vet a legtökéletesebb frizurának is. Kövesse öt tippünket, hogy felélessze lelapult, formátlanná vált haját.

Azért célszerű sapkát vagy kapucnit viselni a téli hidegben, mert testünk melegének nagy része a fejünkön át távozik. Mellesleg meg nagyszerű móka stílusos kalapokkal és sapkákkal kísérletezni. A gond csak a levételnél van. A fejfedők alatt megbúvó tincsek általában lelapulnak, formátlanná válnak, gyakran meg össze-vissza kezdenek szállni. A legrosszabb esetben pedig mindez együtt jelentkezik...

Megelőző hajápolás

A szobák meleg levegője és a kalapok, sapkák viselete kiszárítja a hajat, és durva tapintásúvá, törékennyé teszi. Ezért kell a megfelelő nedvesség-utánpótlást minden eddiginél inkább biztosítani. Minden samponozás után használjunk balzsamos öblítést, és hetente hajpakolást is. Ez simává teszi a hajat, és megakadályozza a porózus szerkezet kialakulását. A hajszárítót csak a középső fokozaton használja, mert így is elég melegített, száraz levegőnek van kitéve a haj. Minden csatot és hajgumit, minden formázó eszközt távolítson el a hajából éjszakára, hogy a haja megfelelően regenerálódhasson. A haja télen nagyon szárazzá is válhat, ha ez a helyzet, dolgozzon be egy kevés hajvégápolót vagy tonikot a hajába, hogy nehogy a hajvégek túlzottan kiszáradjanak. Vízzel vagy tonikkal enyhítheti a száraz fejbőr tüneteit.

Mielőtt kalapot venne

Hogy elkerülje a lelapított frizurát kalaplevétel után, hajlakkot kell fújnia a hajtövek közelébe, mielőtt megszárítaná a haját, fejjel lefelé lógatva a fejét. Ez jobb tartást ad a hajnak, és megakadályozza, hogy a kalap alatt lelapuljon a frizura. Ne tupírozza a haját, mert a tupírozott haj összegubancolódik a kalap alatt, és ha leveszi a kalapot, már nem éppen vonzó. Tipp: nagyobb volumenért speciális poralapú formázókat is kipróbálhat a hajtöveken.

Ha levette a kalapot

Lazán futtassa végig az ujjait a fejbőrén a kalap levétele után. Ha van alkalma rá, kefélje át a haját lelógatott fejjel, majd formázza wax vagy hajlakk segítségével. Mindig legyen önnél formázó krém a téli időszakban. Haja elnehezítése nélkül könnyedén felviheti bármikor. .

Szálló haj

A száraz, fűtött levegőben kevés a nedvesség, emiatt a haj gyakrabban töltődik elektromossággal. A műanyag és fém fésűk használata erősíti ezt a hatást. Ezt olyan fésűk használatával kerülheti el, amelyek vagy fából vagy csontból készültek, így hamar kontrollálhatja a szálldosó hajszálakat. A külön életet élő hajszálakat is újra vissza tudja állítani a sorba, ha egy kevéske kis formázó krémmel megszelídíti őket. Egyszerűen oszlassa el a tenyerén a krémet, és vigye fel a hajára finom simításokkal. Esetleg kondicionáló hajlakkot és sprődség elleni szérumot is használhat, hogy haja rakoncátlan repkedését megállítsa.

A megfelelő kalapot viselje

Haja érzékeny és minden erőlködés ellenére összeomlik a frizurája a kalap alatt? Ha ez a helyzet, talán a kalappal van a gond. A varrás nélküli kalapok kevésbé nyomják a fejet, így a haj számára is könnyebbek, és az is segít, ha olyan fejfedőt választunk, amely egy kissé nagyobb, és lazábban ül a fejünkön.