Hajformázás | Rövid haj

Jól fogok kinézni rövid hajjal?

Tagadhatatlan: kell bátorság ahhoz, hogy egy szép, hosszú hajat levágjunk. Viszont, ha jó a frizura, a rövid haj lélegzetelállítóan gyönyörű is lehet! Egy rövid frizura lehet visszafogott, klasszikus, menő, kifinomult, hollywoodi dívás vagy egyszerűen csak kényelmes, könnyen kezelhető. Megmutatjuk, hogy a sztárok hogyan viselik rövid frizuráikat, és megosztjuk az idevágó frizura tippeket, melyekből profitálhatnak!

Azzal kezdjük, hogy nem fogadjuk el azt a véleményt, hogy: „Rövid hajjal nem nézek ki jól!” Mi tudjuk, hogy ez nem így van. Először is, a rövid haj nem feltétlenül jelent borotvált katonafejet, vagy pixie- frizurát. A rövid frizurák közé tartozik a bubi, a könnyű, fülig érő lépcsőzetes frizura, és a fejtetőn hosszútincsű fiús frizurák. Ezen frizurák legtöbbje jól áll (szinte) minden nőnek. Néha egy drámai hajvágás kell ahhoz, hogy egy női arc rejtett szépségeit előhozzuk.

Cate Blanchett hosszú hajjal egy csinos szőke volt. Az új rövid frizurájával még mindig egy csinos szőke, de már kifejezi egyéni stílusát is. Ugyanezt mondhatjuk el Emma Watsonról. Amikor Hermione Grangert játszotta a „Harry Potter”-ben, egy kis csinibabát láttunk. Ám a mostani rövid „pixie” frizurája valószínűleg jobban ráirányította a figyelmet, mint a Harry Potter sorozat eddigi hét része. Ez a rövid frizura megmutatta a borzasztóan vonzó nőt a bájos kislány álarca mögött.

A Rövid Hajnak Nem Kell Sok „Karbantartás”

Felejtse el a csavarókban eltöltött hosszú órákat, nem kell ötféle körkefe, sem hajsütővas. A legtöbb rövid frizurát beállíthatjuk minden különösebb vacakolás nélkül. Nem kell más, csak egy hajszárító, egy hajkefe, az öt ujjunk, egy kis hajformázó és már kész is a hajunk a reggeli rohanásban. Persze, nagyon fontos, hogy négy-hat hetente visszamenjünk a fodrászunkhoz igazíttatni. Egy igazán jó fodrász képes arra, hogy úgy vágja le az Ön haját, hogy az magától beálljon a megfelelő formára, minden további igazgatás nélkül is.

Rövid Frizurák: Figyeljen Oda A Megfelelő Arányokra

  • Egy szögletes arcnak nem áll jól a bubi és a többi a határozott sassoon-os vágás. Helyette inkább a frufrus, lépcsőzetes vágást válasszuk, amely az arcot finomabbá, fiatalabbá és nőiesebbé teszi.
  • Egy keskeny arcnak nagyon jót tesz, ha dúsabbá tesszük a frizurát, amelytől a hosszúkás arc teltebbnek tűnik. Jó a frufru is, de a fül szintjén kezdődjön!
  • A szív alakú arc jobban néz ki, ha a figyelmet a homlokra irányítjuk. Ezt úgy érhetjük el, ha jó hosszú frufrut viselünk, vagy ha hagyjuk, hogy néhány hosszú tincs előre, a homlokra kerüljön, ahogy azt Ashlee Simpson képén is láthatjuk.
  • A lépcsőzetes frufru ellensúlyozza az alacsony homlokot, csakúgy, mint a feszesen hátrafésült haj. Ahogy azt Hayden Panettiere frizurája is mutatja.
  • A hosszú frufru elrejti a magas homlokot.
  • A rövid frufru elvonja a figyelmet az orról, ami más esetben uralhatja az arcot. Ezzel ellentétben, egy hosszú lófarok még jobban kiemeli a karakteres orrot.

Nézzük meg, a sztárok hogyan viselik rövid frizurájukat: