Hajformázás | Hajdúsító por

Dús Hajat Fönt És Hátul Mindenkinek!

Újra és újra szembejön. A haj elől nagyszerűen néz ki, de hátul laposan esik össze. Az ilyen lapos és csúnya frizurákról mostantól nyugodtan beszéljen múlt időben. Csak próbálja ki a következő tippeket, és legyen csodálatosan dús a haja a feje tetején és a tarkója fölött is.

Az Ön koponyája tökéletes formájú, haja egészséges és dús. Ha ez az igazság, ezt a cikket ne is olvassa tovább. Viszont, ha a haja rendezetlenül omlik le a feje két oldalán, ezért hátul egy kicsit többet mutat meg a fejbőréből, mint azt szeretné, akkor ez a cikk Önnek szól. Néhány formázási trükk és a megfelelő termékek a haját megzabolázzák, s a fejbőrét sem láthatják majd avatatlan szemek.

Tanuljon Meg Tökéletesen Tupírozni

A lapos hajnak kell egy kis segítség, abban hogy gyönyörű, dús frizura legyen belőle. Ezt könnyen elérhetjük egy tupírfésűvel. Létezik az úgynevezett tupírkefe is, amelynek természetes sörtéi vannak, így sokkal gyengédebb a hajhoz. Sose feledje: ne kezdje el vadul tupírozni a feje búbján lévő hajat, mert úgy fog kinézni, mint egy torzonborz vattacukor. Sokkal jobb lesz az eredmény, ha részekre osztja a haját, és a fölső réteg alatt kezdi egyenletesen a tupírozást. Használjon egy leheletnyi hajlakkot mielőtt a fölső réteget visszafésüli a helyére. Végezetül még egyszer használjon egy kis hajlakkot, hogy a kész frizura tartós legyen és a kis trükkünk észrevétlen maradjon.

Hátulról Is Jól Nézzen Ki A Frizura

A haj hátsó traktusa nagyszerűen fog kinézni, ha körkefével, vagy nagy csavarókkal formázza meg. Az erősebb tartás érdekében tegyen hajformázó habot, vagy beszárításhoz használatos tonikot a fejtetőn lévő tincsek alsó részére, mielőtt felcsavarja őket a csavarókra, vagy a körkefére. Most a feltekert tincseket szárítsa át meleg levegővel néhány percig. Hagyja pár percig hűlni, majd gyengéden kefélje át a haját. Lakozza be a hajtincsek töveit, ha erősebb tartást szeretne.

A Melír Jól Néz Ki

Kérjen fodrászától melírcsíkokat a feje tetejére és hátulra. Ha van egy gyakorlott barátnője, otthon is elkészíthetik a melírozást. A melírozás kicsit durvává teszi a haj felszínét, így kevésbé valószínű, hogy ezek a tincsek egymáshoz, vagy a fejbőrhöz tapadnának. Ez teltebb frizura látszatát kelti.

Hamisítsuk Meg A Valóságot

Nem könnyű tökéletes formájú, dús frizurát készíteni kevés hajból. A hajbetétek a dús haj látszatát keltik akkor is, ha az eredeti hajból kevés van, vagy túl vékonyszálú. Például: lehet hajbetéteket szőni a meglévő hajba. Ebben az eljárásban valódi, emberi hajtincseket illesztenek a saját hajunkhoz. Kipróbálhatja a csatolható hajbetéteket is. Ezek lehetnek valódi, vagy műanyag hajtincsek, amelyeket csattal lehet a valódi haj alá erősíteni a fej tetején, illetve hátul. Az ilyen megoldás nagyon jó a lófarok tökéletes vonalának megteremtéséhez. Az ilyen betoldott részek az állig érő bubinak is tökéletessé teszik a profilnézetét.

Frizurák És Arányok

Nagyon nehéz feldúsítani a hajat hátul és a fej tetején, ha a haj nagyon hosszú és ezért a súlya lehúzza. De fodrászának rengeteg trükkje van arra, hogy rövid, vagy vállig érő hajának dúsabb hatást kölcsönözzön a fej tetején és hátul.

A lépcsőzetes, vagy fokozatos hajvágás a legjobb módja a fej tetején és hátulsó részén lévő haj feldúsításának. Egyszerű: a rövidebb haj könnyebb, ezért nem húzza le a súlya. Ha a fölső réteg alatti „tartóhaj” rövidebb, az is „felnyomja”, s így dúsítja a hajat. A sztárfodrászok eme „tartó réteg” kialakítására különleges, erre a célra tervezett ollót használnak. Egy kis figyelmeztetés: ez a technika nem hozza meg a kívánt hatást, ha a haj vékonyszálú. A frizura megfelelő arányinak kialakítása is nagyon fontos, főleg a rövid bubik esetében. Egy keskeny egyenes tincs a haj vonalában kiemeli a dúsabb fölső réteget.

Fedezze fel: Hajdúsító por