Skip to Content

Több tartást a hajnak: egy építési projekt

Hajregenerálás

Szinte mindenki több hajat szeretne. A legtöbb nő mindent elkövet azért, hogy hajának extra volument, remek tartást adjon. És egy kis hozzáértéssel még akkor is csodás frizurákat tud létrehozni, ha haja vékonyszálú és ritka.

© Schwarzkopf Professional
A volumennövelő termékeket mindig a hajtípusához és a hajápolási igényeihez kell szabnia.

A vékonyszálú hajjal rendelkező nők dupla nehézséggel néznek szembe. A hajszál vékony, és a hajszerkezete is gyenge. A vékonyszálú haj a felszínhez képest aránylag kisebb volumenének köszönhetően könnyebben kiszárad (különösen a végek felé) és ezért különösen érzékenyen reagál a környezet hatásaira, és hamarabb tűnik mosatlannak és merevnek. Ráadásul, mivel a haj szerkezete gyenge, a hajápoló termékek is könnyen elnehezítik, ellaposítják. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő termékeket válasszunk, amelyek alkalmazkodnak ehhez a hajtípushoz. Az alábbi információs keretben néhány profi tanácsot olvashat arról, hogyan érhet el optimális hatást ennél a hajtípusnál.

Meglepő módon nagyon sok nő túl könnyedén értékeli haját vékonyszálúnak. Nagyon gyakran a fodrászok azt tapasztalják, hogy egyenlőségjel kerül az ‘egyenes’ és a ‘vékonyszálú’ hajtípus közé. Ha egy balzsam, hajspray és formázási trükk sem vált be a tökéletes tartás létrehozására, akkor itt az idő a dolgok átértékelésére. Egy profi hajelemzés tisztázhat mindent.

A jobb tartásért: hét profi tipp

 • Alapszabály a vékonyszálú haj tulajdonosainak minden hajápoló termékkel kapcsolatban: a kevesebb több!
 • Mivel a sampon a haj minden részére hat, mindig volumennövelő sampont használjunk vékonyszálú hajra.
 • Gyakran nem lehetséges a haj kigubancolása kondicionáló használata nélkül. De ez lehet a vége minden volumennövelő hatásnak a hajtövek környékén. Akkor tudja ezt elkerülni, ha a kondicionálót csak a hajvégekre viszi fel.
 • A vékonyszálú haj hamar zsírosodik, s a tartásnak hamar vége. A napi hajmosás és formázás ezért ajánlott lehet. Ha van jó porsamponja, egy-két napot kihagyhat néha. A porsampon nedvességet és zsírt von el, csökkenti a hajtövek csillogását és több tartást, nagyobb volument biztosít.
 • A hajápolási szakértők tudják a legjobb trükköket a vékonyszálú haj számára: melírozhatják a haját. A szőkítés durvábbá teszi a haj felületét, ami nagyobb volument eredményez. A melírcsíkok pedig optikailag nagyobbnak tüntetik fel a haj térfogatát.
 • Ha minden alkalommal másutt választja el a haját, akkor ez szintén volumennövelő hatású lehet. Még egy centiméter különbség is új helyzetbe hozza a hajhagymákat, és nagyobb ruganyosságot biztosítanak a hajtövek számára.
 • A szilikontartalmú folyadékok varázsszerek, amik a hajnak rögtön csodás fényt biztosítanak. Használhatók a vékonyszálú hajon is, de csak úgy, hogy célzottan, csak kis csíkokban visszük föl, a hajvégeken. Ezáltal anélkül fog szép, csillogó hatást elérni, hogy elnehezítené a haját.

Kapcsolódó cikkek
 • A Fokozatos, Vagy Lépcsőzetes Hajvágás

  Lépcsőzetes frizurák

  A Fokozatos, Vagy Lépcsőzetes Hajvágás
  ...

  Akár hosszú, akár rövid a haj, a lépcsőzetes haj jó áll szinte minden nőnek. A fokozatos, vagy lépcsőzetes hajvágás amellett, hogy szinte minden nőnek jól áll, nagyon kényelmes és variálható, és a fodrásznak megadja azt a lehetőséget, hogy kitalálja a kifejezetten az Önnek való frizurát.

  ...
 • Göndör Frizurák Frissen a Kifutóról

  Hajhullám

  Göndör Frizurák Frissen a Kifutóról
  ...

  Akár hosszú a haja, akár rövid, a göndör fürtök jól fognak állni Önnek. Hihetetlen, hogy egy pár laza hullám mennyire meg tudja változtatni egy nő megjelenését. Megmutatjuk Önnek, hogy hogyan készülnek azok gyönyörű frizurák, melyeket a kifutón lát.

  ...