Hajformázás | Lépcsőzetes frizurák

Átmeneti Frizurák: Az Átmenet Minden Fokozata

Előbb utóbb eljön az a pillanat, amikor mindig egyforma rövid frizura unalmassá válik. Szeretnénk újra hosszú hajat, mert már a ruhás szekrényünk felhozatalát is unalmasnak találjuk. A kisfiús frizuránkhoz egyre nehezebb megfelelő ruhát és sminket választani, már majd megőrülnénk valami nőiesebb sörényért. Mutatunk Önnek néhány praktikus ötletet az átmeneti időszakra!

A haj körülbelül 1.5 centimétert nő egy hónapban. Ha a haját vállig érőre szeretné megnöveszteni, akkor egy 20 hónapos türelmi időszakra iratkozott föl. Szüksége van még egy jó fodrászra, aki ügyes hajvágásaival tartja Önben a lelket. Azt is tudomásul kell vennie, hogy a hajápolási szokásain is változtatnia kell.

Carey Mulligan

Nem is rövid, nem is hosszú, viszont édes! Így írhatjuk le Carey Mulligan átmeneti frizuráját

A Megfelelő Hajvágás

Ha egy fiús frizura a kiinduló pont – viszonylag hosszabb a haj a fejtetőn, hátul pedig rövid – a hátulsó haj hosszát, mindig az elöl lévőhöz kell igazítani, ha nem, akkor az ember lánya hamarosan úgy fog kinézni, mint egy német focista.

A Pixie frizura jó kiinduló pont a hajnövesztéshez. A lépcsőzetes hajvágásnak köszönhetően az átmeneti fokozatok laza stílusú frizuraként hatnak majd, és minden hosszban elfogadhatóak lesznek.

Ha rövid bubiját szeretné megnöveszteni, akkor a hajvégeket időről időre ritkítani kell, így a fül magasságában nem lesz pufi hatása. A vékonyszálú hajat azonban csak kissé és nagyon óvatosan kell ritkítani.

A Megfelelő Ápolás

A nagyon rövid hajnak nem kell sok ápolás, nem így a növésben lévő hajnak! A fülig érő hajtól kezdve, főleg a hajvégek miatt, szükség van a hajmosás utáni balzsamozásra. Ha már megjelentek a töredezett hajvégek, az kb. másfél cm. mínuszt jelent a hajhosszából – ennyit kell majd legközelebb levágatnia – és minden harmadik mosás után hajvégáplóval kell ápolnia a haját.

TIPP: Sok sztár hajhosszabbítást vesz igénybe, hogy haja dúsabbnak és hosszabbnak tűnjön. Lehet kapni csatokra erősített hajtincseket is, amelyeket könnyen be lehet tűzni a frizurába.