Hajregenerálás
Hajformázás | Hajdúsító por

Több tartást a hajnak: egy építési projekt

Szinte mindenki több hajat szeretne. A legtöbb nő mindent elkövet azért, hogy hajának extra volument, remek tartást adjon. És egy kis hozzáértéssel még akkor is csodás frizurákat tud létrehozni, ha haja vékonyszálú és ritka.

Volumennövelés
© Schwarzkopf Professional

A volumennövelő termékeket mindig a hajtípusához és a hajápolási igényeihez kell szabnia.

A vékonyszálú hajjal rendelkező nők dupla nehézséggel néznek szembe. A hajszál vékony, és a hajszerkezete is gyenge. A vékonyszálú haj a felszínhez képest aránylag kisebb volumenének köszönhetően könnyebben kiszárad (különösen a végek felé) és ezért különösen érzékenyen reagál a környezet hatásaira, és hamarabb tűnik mosatlannak és merevnek. Ráadásul, mivel a haj szerkezete gyenge, a hajápoló termékek is könnyen elnehezítik, ellaposítják. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő termékeket válasszunk, amelyek alkalmazkodnak ehhez a hajtípushoz. Az alábbi információs keretben néhány profi tanácsot olvashat arról, hogyan érhet el optimális hatást ennél a hajtípusnál.

Meglepő módon nagyon sok nő túl könnyedén értékeli haját vékonyszálúnak. Nagyon gyakran a fodrászok azt tapasztalják, hogy egyenlőségjel kerül az ‘egyenes’ és a ‘vékonyszálú’ hajtípus közé. Ha egy balzsam, hajspray és formázási trükk sem vált be a tökéletes tartás létrehozására, akkor itt az idő a dolgok átértékelésére. Egy profi hajelemzés tisztázhat mindent.

A jobb tartásért: hét profi tipp

  • Alapszabály a vékonyszálú haj tulajdonosainak minden hajápoló termékkel kapcsolatban: a kevesebb több!
  • Mivel a sampon a haj minden részére hat, mindig volumennövelő sampont használjunk vékonyszálú hajra.
  • Gyakran nem lehetséges a haj kigubancolása kondicionáló használata nélkül. De ez lehet a vége minden volumennövelő hatásnak a hajtövek környékén. Akkor tudja ezt elkerülni, ha a kondicionálót csak a hajvégekre viszi fel.
  • A vékonyszálú haj hamar zsírosodik, s a tartásnak hamar vége. A napi hajmosás és formázás ezért ajánlott lehet. Ha van jó porsamponja, egy-két napot kihagyhat néha. A porsampon nedvességet és zsírt von el, csökkenti a hajtövek csillogását és több tartást, nagyobb volument biztosít.
  • A hajápolási szakértők tudják a legjobb trükköket a vékonyszálú haj számára: melírozhatják a haját. A szőkítés durvábbá teszi a haj felületét, ami nagyobb volument eredményez. A melírcsíkok pedig optikailag nagyobbnak tüntetik fel a haj térfogatát.
  • Ha minden alkalommal másutt választja el a haját, akkor ez szintén volumennövelő hatású lehet. Még egy centiméter különbség is új helyzetbe hozza a hajhagymákat, és nagyobb ruganyosságot biztosítanak a hajtövek számára.
  • A szilikontartalmú folyadékok varázsszerek, amik a hajnak rögtön csodás fényt biztosítanak. Használhatók a vékonyszálú hajon is, de csak úgy, hogy célzottan, csak kis csíkokban visszük föl, a hajvégeken. Ezáltal anélkül fog szép, csillogó hatást elérni, hogy elnehezítené a haját.

Fedezze fel: Hajdúsító por