Hajformázás | Beszárított frizurák

Gyors & Könnyű Hajformázás – Villámfrizura

Mindig rohanni kell, reggel is kevés az idő, a munka és az esti randi közötti időről nem is beszélve. De a frizurának akkor is jól kell kinéznie. Megosztjuk Önnel az öt kedvenc trükkünket azzal kapcsolatban, hogy hajmosás és beszárítás nélkül is hogyan lehet csodálatos a frizurája.

1. Tipp: Alapvetően Új és Friss

Igazából jól néz még ki a frizurája, csak a hajtövek már egy kissé zsírosak? Nyugodjon meg, a samponos hajmosás nem az egyetlen megoldás. Helyette inkább dolgozzon némi alkoholtartalmú hajformázó habot a fejbőr közelében lévő hajába, majd szárítsa át a haját egy hosszú és ritkás tüskéjű kefe segítségével. Ha rövid a haja, a kezével is eligazíthatja. A hajformázó hab alkoholtartalma egy kissé kiszárítja a haját, ami ideális, hiszen pont a kissé zsíros hajtövek jelentik a problémát. Egy másik megoldás lehet, ha a fejbőrébe masszíroz egy kis hintőport. Utána jól át kell kefélnie a haját, hogy megszabaduljon a szürkés pormaradványoktól. A hintőpor felitatja a zsírt, úgyhogy a használata után a haj szinte frissen mosottnak néz ki. Szinte.

2. Tipp: Vadból Szelídet

Reggel belenéz a tükörbe és a haja össze-vissza áll? Honnan jött ez a sok rakoncátlan tincs? Meg kell őket szelídíteni! Permetezzen egy kis hajformázó tonikot a hajára, vagy használjon hosszú, száraz hajra való hajon maradó balzsamot. Nagy körkefével szárítsa be a haját. A tonik és a balzsam helyett használhat egyszerű csapvizet is. Ez a módszer mindenhogy működik. Ha vizes fésűvel fésüli át a haját, akkor nem lesz a haja túl vizes és így elkerülheti a hosszú szárítási időt. A fésülés közben újra és újra tartsa a fésűt a csap alá.

3. Tipp: A Forró Csavarók

Az éjszaka a frizurája elveszítette a ruganyosságát és a haja folyamatosan a fejéhez tapad? Az előmelegített csavarók életet lehelnek majd frizurájába secc perc alatt. Csak csavarja be a haját, majd hagyja hűlni amíg fogat mos, vagy kávézik. Tíz perc után mát ki is veheti. Gyorsan kefélje át a kihűt haját, s egy kicsit be is lakkozhatja. Már kész is!

4. Tipp: Az Igazi Újjászületés

A zselével kialakított rövid frizurába könnyű új életet lehelni. De ne használjon több zselét, mert az sörtekeménységűre merevítheti a haját. Plusz zselé helyett inkább nedves ujjaival igazítsa helyére rövid frizuráját.

5. Tipp: Súly vagy Volumen

Ha előzőleg habbal, vagy hajlakkal formázta a haját, akkor először alaposan kefélje ki hajából az előzetesen használt termékeket. A haja csak ezután áll készen az új hajformázásra és az új termékekre. Ha túl sok hajformázó termék marad a hajában, az lehúzza a frizuráját, és fénytelenné is teszi.