Hajápolás
Hajápolás | Gyönyörű haj

Erős Haj – Hét tipp az optimális eredményért

Mindenki fényes, erős, dús és egészséges hajat akar. De hogyan tegyünk szert erős és szép hajra? Alább megtalálhatja hét tippünket, amelyek segítséget nyújtanak, hogy haja kellemes tapintású és szépen ragyogó lehessen.

1. Tipp: Szépség diéta

Az egészséges étkezés az egészséges kinézetű haj alapja is. A protein és a B5 vitamin rendkívül fontos az egészséges kinézetű fejbőrért és hajért.  Megtalálja a szükséges vitaminokat és proteineket a tojásban, a mogyoróban és a sajtban. A B5 vitamin nagy mennyiségben van a rizsben, babfélékben és a teljes kiőrlésű gabonákban. A vitaminok és ásványi anyagok erősítik a hajgyökereket. Ne felejtse, hogy a kávé stimulálja a hajgyökerekben a faggyú termelődését, ami sajnos korpásodáshoz is vezethet. A nikotin és az alkohol szintén nem lehet része a szépségdiétánknak. Ezek helyett gyümölcsök, halak, csirke, zöldségek és tej, szója, valamint teljes kiőrlésű gabonák szerepelnek. Így az étrendünk elegendő cinket, biotint, vasat és folsavat tartalmaz majd.

2. Tipp: Tegye rugalmassá haját

A hajbalzsamok simitják a hajfelszínét és rugalmassá teszik a hajat. A hajbalzsamokat különösen a fáradt, töredezett hajvégekre vigye fel.

3. Tipp: Egy hő-védő a hajának

Kerülje el, hogy a hő megrongálja a haját. Ennek érdekében tartsa állandó mozgásban a hajszárítót szárítás közben és óvakodjon a forró légáramlatot leszűkítő csatlakozók használatától. Ha alacsonyabb hőfokra állítja a szárítót, csökkenti a hajkárosodás veszélyét. A hajszárítók és a formázóeszközök (kisimító vagy göndörítő vasak) gyakran 200 °C is felmelegszenek, a sérült hajban pedig már 140 fokon megrongálódik a proteinek szerkezete, így hát mindig emlékezzen arra, hogy hővédő sprayt használjon a forró eszközök használata előtt. Ez regenerálja a proteinek szerkezetét, javítja a haj felületét, valamint egy védőpáncéllal látja el a hajat.

4. Tipp: A megfelelő hajvágás csodákat tesz

Vékonyszálú, haja szomorú keretet ad arcának? Általában a rossz hajvágás felelős a bajért. Nagyszerű ötlet ezért, ha egy tapasztalt, hozzáértő fodrásztól kérünk tanácsot. A fodrász elemezni tudja a haj struktúráját, és tudja, mi fog jól állni önnek. Így nem csak megfelelő, de divatos is lesz hajviselete. Ez a frizura azután csak igazításra szorul minden hat hétben. De ne engedjük, hogy bárki hozzányúljon a hajunkhoz, mert a töredezett hajvégek és sérült fejbőr többek között lehet a nem hozzáértő vágás, igazítás eredménye. Egy ilyen kezelés végén aztán nehéz megint telt, rugalmas hajat alkotni.  

5. Tipp: A jó hajkefe nélkülözhetetlen

A legjobb hajkefék természetes, vagy kevert sörtékből állnak. Az ilyen kefék könnyedén át tudnak csúszni a hajon. Persze a sima siklás csak akkor működik, ha a haj csak enyhén nedves, mert az nem olyan érzékeny, mint a vizes. Egy jó hajkefe a koszrészecskéket és a maradék formázó termékeket is eltávolítja a hajról, és eloszlatja a faggyúrészecskéket a hajon, egészen a hajvégekig.

6. Tipp: El a kezekkel a fejbőrtől

A zsírosabb hajú nők minél kevesebbet kellene simogatniuk a hajukat, hogy elkerüljék a faggyú széthordását és szétkenését a haj teljes hosszán.

7. Tipp: Varázstrükkök doboza

A haja dúsabbnak fog hatni, ha sötétebb árnyalatúra színezi.  A vékonyszálú hajra is van receptünk: használjon dúsító samponokat, hogy a haj szerkezetét helyreállítsa. S ha zsíros a haja, használjon gyengéd babasamponokat.

Fedezze fel: Gyönyörű haj