Skip to Content

A fényes haj titka: a legjobb tanácsok a ragyogó, fényes hajért

Hajápolás

A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi most megmutatjuk, hogyan érheti el, hogy haja ragyogó fényes legyen – és azt is elmondjuk, mi okozza, ha haja nem ragyog teljes pompájában.

A legtöbb nő selymesen csillogó hajról álmodik. Sajnos azonban a csodás hajzuhatag csak ábránd marad legtöbbször, és a végtelennek tűnő “rossz haj”- napok harcai csak emésztik az embert. Gyakran a haj fénytelen, szálkás, és nehezen kezelhető. És ez nem is meglepő. A mai világban a haj rengeteg stressznek van kitéve, amit a forró vízzel való mosás, a forró hajszárítóval és formázóeszközökkel elért frizurák keserves következménye. Bizony, a nőknek sok információ szükséges ahhoz, hogy hajuknak visszaadják a fényt és a ragyogást.

Kevés nő jön rá, hogy a túl sok balzsam elnehezíti a hajat és így az veszít tartásából. A túl sok balzsam miatt a haj csak lóg, és ápolatlannak tűnik. Ha csak viszonylag kevés hajbalzsamot és pakolást használunk, sokkal jobb eredményt érhetünk el. Nem kell több diónyi mennyiség, hogy a hajunk fényes maradjon. Haját midig kellemesen meleg vízzel mossa, mert a túl forró víz tompa fényűvé és érzékennyé teszi a hajat. A haj könnyen károsodik, ha nedvesen fésüljük, ezért ne is gondoljunk arra, hogy törülközővel szárazra dörzsöljük: ez csak durvává tenné a haj felületét. Inkább csak finom nyomással itassuk fel a törülközővel a nedvességet.

A nedves haj vad fésülése megint csak egy kerülendő szokás. Ha túl vadul fésüljük, akkor a haj még is törhet. Egy ritkás fogú fésűvel lazán fésüljük át a hajat, még a zuhany alatt. Ha a hajszárítóra  körkefe-csatlakozást teszünk, akkor a hajunk is fényesebb és simább lehet. Természetes alapanyagú kefével szintén jó eredményt érhetünk el, ha a hajszárítóra csatoljuk, mert különösen gyengéden fésüli a hajat a hajtövektől a végekig.

Bizonyos ételek szintén fényesebb hajhoz vezethetnek. Ilyenek például a gabonafélék és a hús, a barack, a spenót, a répa és a paprikafélék. Ezek sok C, E és A vitamint tartalmaznak, amik erősítik és védik a hajat.

A napi igénybevételt pedig csak bizonyos speciális hajápoló termékek tudják enyhíteni. Ezeknek a termékeknek nem csak, hogy illeszkedniük kell a haj típusához, állapotához és színéhez, de egymást is ki kell egészíteniük. Ez a figyelmes termékválasztás a legjobb utat biztosítja az egészséges hajhoz, hiszen kétség sem férhet hozzá, hogy csak az egészséges haj lehet fényes és erős. A samponok, balzsamok és formázó termékek mind egyre inkább a vásárlók egészséges és fényes haj iránti igényeit igyekeznek szolgálni.

Kapcsolódó cikkek
 • Megoldás a hajhullásra

  Védelem

  Megoldás a hajhullásra
  ...

  A hajhullás komoly gond, különösen, ha ön szenvedi el. Ma van, holnap nincs. A csökkenő hajmennyiség nem tréfadolog. A hajhullásnak különböző okai lehetnek.

  ...
 • Hogyan szabaduljunk a korpától?

  Korpa

  Hogyan szabaduljunk a korpától?
  ...

  Az egyre jobb samponoknak és hajápoló termékeknek köszönhetően egyre kevesebben szenvednek a korpás hajtól. Ne bátortalanodjon el, ha ön köztük van. Tippjeink segítenek legyőzni a problémát.

  ...
 • Száraz haj

  Száraz haj

  Száraz haj
  ...

  Rengeteg oka van! Lehet, hogy a fejbőr túl száraz vagy a nem megfelelő ápolás és a rossz formázási szokások a ludasak. De mit lehet tenni ez ellen? Nézze meg 10 hasznos tippünket a száraz haj ellen.

  ...
 • Gyors megoldás a sérült hajra

  Sérült haj

  Gyors megoldás a sérült hajra
  ...

  Hajad száraz, durva tapintású, fénytelen és töredezett? Jó hírünk van számodra: az olló nem az egyetlen megoldás! A nagyszerű termékek használata mellett, amilyen a Gliss teljeskörű regeneráló sampon is, eláruljuk, hogy a megfelelő ápolás és a gyengéd formázás hogyan tudja élénkebbé és ragyogóbbá tenni a hajat.

  ...
 • 4 AZ 1-BEN Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után

  Regenerálás

  4 az 1-ben Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után
  ...

  Is your hair stressed, damaged, or dry? Then you need to add hair masks to your beauty routine. This is how to apply hair masks properly!

  ...
 • Hajápoló termékek összetevőinek szótára

  Gyönyörű haj

  Hajápoló termékek összetevőinek szótára
  ...

  Használjon jojobaolajat a simább hajért. A selyemprotein fényessé teszi a hajat. Formázó termékeink összetevői sokat képesek tenni a hajért. Szeretné tudni, mi az egyes összetevők hatása? Akkor van némi információnk az ön számára.

  ...
 • Hosszú haj ápolása

  Gyönyörű haj

  Hosszú haj ápolása
  ...

  A vállig érő haj legalább három éve növekszik, és ennyi idő alatt 300 hajmosáson van túl. Ezért a megfelelő ápolás nagyon fontos. Kilenc tippünk van az ön hosszú haja számára.

  ...
 • Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

  Gyönyörű haj

  Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek
  ...

  Viszket a feje, fejbőre feszül, és szinte nem bír egy helyben ülni? Ha érzékeny a fejbőre, tudja, miről beszélünk. Szerencsére nem kell így lennie. Még a legérzékenyebb fejbőr is megnyugszik a kellő ápolással.

  ...
 • A nedvességpótlás kell a hajnak

  Gyönyörű haj

  A nedvességpótlás kell a hajnak
  ...

  A bőrével sokat törődik, nap mint nap krémekkel és testápolókkal kényezteti. A hajnak is szüksége van erre a törődésre.

  ...