Skip to Content

Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

Hajregenerálás

Néha legszívesebben kiugrana a bőréből, leginkább a fejbőrén át? Viszkető, égő, feszülő fejbőre nem hagyja nyugodni? Elmondjuk, miért ilyen nehezen kezelhető a fejbőre, és azt is, hogyan veheti vissza az irányítást és teremthet egyensúlyt.

Néhány ember fejbőre mindig kissé érzékenyebb, mások számára a probléma szinte ismeretlen. A bűnös a dologban lehet a klíma, a gyakran és helytelenül alkalmazott tartós hajfestékek és nem megfelelő hajápoló termékek is. A fiziológia is szerepet játszhat. A stressz és a feszültség szintén megzavarja a bőr és a fejbőr egyensúlyát.

Az érzékeny fejbőr és az áttört védelmi vonal

Csak úgy, mint a bőrt, a fejbőrt is védőréteg borítja. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy téglafalat, melyben a téglák a szarusejteket jelképezik. A cement a téglák közt lipidekből, azaz zsíros anyagokból állnak. A külső hatások következtében a lipidek – vagy, hasonlatunkban, a cement – egy része lekophat, és ennek eredményeképpen téglafalunk résekkel lesz tele. Túl sok nedvesség szabadul ki, és számos ártalmas anyag juthat be. Ez irritálja a fejbőrt, és az viszketéssel, égető érzéssel, kivörösödéssel, esetleg feszüléssel és korpaképződéssel reagál.

Érzékeny bőr a hajápolási vétkek következményeként

Minden nap hajat mos, és aztán alkoholtartalmú készítményekkel (zselé, hab) formáz? Idővel ez kiszárítja a fejbőrt. HA naponta hajat mos, nagyon gyengéd sampont kell alkalmaznia. Hagyja el az alkoholos formázótermékeket egy időre, és használjon helyettük nem kimosandó kondicionálókat, formázó hajsprayt vagy waxot.

A klímaváltozás elmélyíti a problémát

Télen a száraz, fűtött levegő, nyáron a légkondicionálók veszik különösen igénybe a bőrt, beleértve a fejbőrt is. Ezekben a nehezebb hónapokban a hidratáló samponok, a kondicionálók és a pakolások áldásként hatnak a hajnak és a fejbőrnek. Így pótoljuk a kellő mennyiségű folyadékot, de nem adunk hozzá túl sokat a lipidmennyiséghez. A lipidek ugyanis zsírok, amelyek elnehezíthetik a hajat, különösen, ha az vékonyszálú.

Az érzékeny fejbőrtől lehet, hogy bőrgyógyásza menti meg

Az állandó viszketés lehet gombásodás jele is. A kivörösödés és a nagy korparészecskék megjelenése ezt még valószínűbbé teszik. A zsírosabb fejbőr mindenképp hajlamosabb a gombás megbetegedésekre, mert a gombáknak kedvező a környezet. Ha fejbőre zsíros és viszket, mindenképpen konzultáljon bőrgyógyászával a tünetegyüttessel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek
 • Megoldás a hajhullásra

  Védelem

  Megoldás a hajhullásra
  ...

  A hajhullás komoly gond, különösen, ha ön szenvedi el. Ma van, holnap nincs. A csökkenő hajmennyiség nem tréfadolog. A hajhullásnak különböző okai lehetnek.

  ...
 • Hogyan szabaduljunk a korpától?

  Korpa

  Hogyan szabaduljunk a korpától?
  ...

  Az egyre jobb samponoknak és hajápoló termékeknek köszönhetően egyre kevesebben szenvednek a korpás hajtól. Ne bátortalanodjon el, ha ön köztük van. Tippjeink segítenek legyőzni a problémát.

  ...
 • Száraz haj

  Száraz haj

  Száraz haj
  ...

  Rengeteg oka van! Lehet, hogy a fejbőr túl száraz vagy a nem megfelelő ápolás és a rossz formázási szokások a ludasak. De mit lehet tenni ez ellen? Nézze meg 10 hasznos tippünket a száraz haj ellen.

  ...
 • Gyors megoldás a sérült hajra

  Sérült haj

  Gyors megoldás a sérült hajra
  ...

  Hajad száraz, durva tapintású, fénytelen és töredezett? Jó hírünk van számodra: az olló nem az egyetlen megoldás! A nagyszerű termékek használata mellett, amilyen a Gliss teljeskörű regeneráló sampon is, eláruljuk, hogy a megfelelő ápolás és a gyengéd formázás hogyan tudja élénkebbé és ragyogóbbá tenni a hajat.

  ...
 • 4 AZ 1-BEN Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után

  Regenerálás

  4 az 1-ben Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után
  ...

  Is your hair stressed, damaged, or dry? Then you need to add hair masks to your beauty routine. This is how to apply hair masks properly!

  ...
 • Hajápoló termékek összetevőinek szótára

  Gyönyörű haj

  Hajápoló termékek összetevőinek szótára
  ...

  Használjon jojobaolajat a simább hajért. A selyemprotein fényessé teszi a hajat. Formázó termékeink összetevői sokat képesek tenni a hajért. Szeretné tudni, mi az egyes összetevők hatása? Akkor van némi információnk az ön számára.

  ...
 • Hosszú haj ápolása

  Gyönyörű haj

  Hosszú haj ápolása
  ...

  A vállig érő haj legalább három éve növekszik, és ennyi idő alatt 300 hajmosáson van túl. Ezért a megfelelő ápolás nagyon fontos. Kilenc tippünk van az ön hosszú haja számára.

  ...
 • A nedvességpótlás kell a hajnak

  Gyönyörű haj

  A nedvességpótlás kell a hajnak
  ...

  A bőrével sokat törődik, nap mint nap krémekkel és testápolókkal kényezteti. A hajnak is szüksége van erre a törődésre.

  ...
 • Törődés a szép, fényes hajért

  Gyönyörű haj

  Törődés a szép, fényes hajért
  ...

  A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi az ön hajának is fényt és csillogást hozunk.

  ...