Skip to Content

A hajhullás nem ok a pánikra!

Hajregenerálás

Teljesen normális 50-100 szál hullatása naponta. Az már persze más eset, amikor reggel felébredve sok hajszálat talál a párnáján, vagy a hajkefe napi szinten marokszám gyűjti be a hajat. Nyugodjon meg, és készüljön egy kis kutatásra a témában, hogy rájöjjön, mi is okozza a problémát.

Hajhullás
Ne keseredjen el! Sokféleképpen legyőzhető a hajhullás!

Normális körülmények közt a hajnövekedésben résztvevő biológiai folyamatok egyensúlyban vannak. A haj hullik, új haj nő a helyére, néhány szál kinő, néhány meg kihull. Ez az egészséges folyamat, amely a haj valós növekedési fázisait követi. Ha ezek a fázisok nem követik egymást úgy, ahogy a természet kitalálta, akkor megnövekedő hajhullást tapasztalhat. Az alábbiakban a hajhullás okairól lesz szó, és arról, mit is tehet ellene. Ha hajhullása hat vagy több hónapja tart, akkor konzultáljon orvosával, bőrgyógyászával.

1. Hormonális hajhullás

Hormonháztartásunk nagyon érzékeny, és a legkisebb változásokra is rögtön reagál. Normális esetben az ösztrogén nemi hormon biztosítja a nők dús hajának növekedését. Sok nő felfigyel az ösztrogén miatt bekövetkező szenzációs haj- és körömerősödésre terhesség alatt. A hajnövekedést nem serkentik a férfi hormonok (androgének), amik kis mennyiségben a női szervezetben is jelen vannak. Stresszhelyzetben több férfi hormon szabadul fel a női és a férfi szervezetben is, és ez a hormonháztartás felborulásához vezethet, ami hajhullást okozhat. Súlyos esetekben a bőrgyógyász felírhat anti-androgéneket, de sok esetben az életmódváltás már segíthet, s ha többet lazítunk, a probléma megoldódhat. A pajzsmirigy diszfunkciója is okozhat hajhullást. Orvosa vérvétel segítségével elemezni tudja a hormonszintet, és ki tudja deríteni, mi áll a probléma hátterében.

2. Hajhullás vitaminhiány következtében

A hajnövekedés vitaminban gazdag étrendet kíván. Egy kiegyensúlyozatlan étrend és a fogyókúrák időlegesen hajhulláshoz vezethetnek. A hajnak az a legjobb, ha kiegyensúlyozott étrendet követ, amely gyümölcsöket, zöldségeket, proteineket (tejből, joghurtból, fehér húsokból és tengeri halból) teljes kiőrlésű gabonát, dióféléket és jó minőségű olajakat tartalmaz. Ha nem tud ilyen optimális étrendet követni, akkor ésszerű étrend-kiegészítőket használnia, külön hajerősítők formájában is, amelyek biotint, niacint, cinket, és B6, B12, A és E vitaminokat tartalmaznak.

3. Hajveszteség immunhiány következtében

A hajhullás egy fertőzés kései következménye is lehet. Tavasszal például hirtelen tapasztalhat hajhullást, ha átesett télen influenzás megbetegedésen. A hajhullás ilyenkor legkésőbb három hónapot követően magától abbamarad, s ezalatt a károsodott hajhagymák regenerálódnak.

Kapcsolódó cikkek
 • Hogyan szabaduljunk a korpától?

  Korpa

  Hogyan szabaduljunk a korpától?
  ...

  Az egyre jobb samponoknak és hajápoló termékeknek köszönhetően egyre kevesebben szenvednek a korpás hajtól. Ne bátortalanodjon el, ha ön köztük van. Tippjeink segítenek legyőzni a problémát.

  ...
 • Száraz haj

  Száraz haj

  Száraz haj
  ...

  Rengeteg oka van! Lehet, hogy a fejbőr túl száraz vagy a nem megfelelő ápolás és a rossz formázási szokások a ludasak. De mit lehet tenni ez ellen? Nézze meg 10 hasznos tippünket a száraz haj ellen.

  ...
 • Gyors megoldás a sérült hajra

  Sérült haj

  Gyors megoldás a sérült hajra
  ...

  Hajad száraz, durva tapintású, fénytelen és töredezett? Jó hírünk van számodra: az olló nem az egyetlen megoldás! A nagyszerű termékek használata mellett, amilyen a Gliss teljeskörű regeneráló sampon is, eláruljuk, hogy a megfelelő ápolás és a gyengéd formázás hogyan tudja élénkebbé és ragyogóbbá tenni a hajat.

  ...
 • 4 AZ 1-BEN Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után

  Regenerálás

  4 az 1-ben Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után
  ...

  Is your hair stressed, damaged, or dry? Then you need to add hair masks to your beauty routine. This is how to apply hair masks properly!

  ...
 • Hajápoló termékek összetevőinek szótára

  Gyönyörű haj

  Hajápoló termékek összetevőinek szótára
  ...

  Használjon jojobaolajat a simább hajért. A selyemprotein fényessé teszi a hajat. Formázó termékeink összetevői sokat képesek tenni a hajért. Szeretné tudni, mi az egyes összetevők hatása? Akkor van némi információnk az ön számára.

  ...
 • Hosszú haj ápolása

  Gyönyörű haj

  Hosszú haj ápolása
  ...

  A vállig érő haj legalább három éve növekszik, és ennyi idő alatt 300 hajmosáson van túl. Ezért a megfelelő ápolás nagyon fontos. Kilenc tippünk van az ön hosszú haja számára.

  ...
 • Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

  Gyönyörű haj

  Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek
  ...

  Viszket a feje, fejbőre feszül, és szinte nem bír egy helyben ülni? Ha érzékeny a fejbőre, tudja, miről beszélünk. Szerencsére nem kell így lennie. Még a legérzékenyebb fejbőr is megnyugszik a kellő ápolással.

  ...
 • A nedvességpótlás kell a hajnak

  Gyönyörű haj

  A nedvességpótlás kell a hajnak
  ...

  A bőrével sokat törődik, nap mint nap krémekkel és testápolókkal kényezteti. A hajnak is szüksége van erre a törődésre.

  ...
 • Törődés a szép, fényes hajért

  Gyönyörű haj

  Törődés a szép, fényes hajért
  ...

  A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi az ön hajának is fényt és csillogást hozunk.

  ...