Skip to Content

A haj nedvességpótlásra vágyik

Hajápolás

Haja bőréhez hasonlóan kiszáradhat. A száraz haj matt hatású, szalmaállagú, és merev. Ezért a megfelelő nedvesség utánpótlására szükség van. Most megosztjuk önnel hajhidratáló módszereinket.

A leggyakoribb oka a merev, fénytelen hajnak a megfelelő nedvességtartalom hiánya. Egy másik jele ennek a statikus elektromossággal való töltöttség állapota.  Míg a bőrnek 10% nedvességtartalom már megfelelő, a hajnál ugyanez az arány 15-17% esetén ideális.

Nedvességelszívó okok

A száraz, meleg levegő megfosztja a hajat a nedvességtől. Ha haja már amúgy is száraz, akkor a napi hajszárítás és a hevített hajcsavarók illetve kisimító vasak rövid időn belül sivatagi szárazságot eredményeznek hajszerkezetében és fejbőrén. Ezért lehetőleg kerülje a hővel dolgozó formázóeszközöket, és a hajszárítót alacsony fokozaton használja. Ha télen látogatja a szaunát, akkor tekerje körül haját törülközővel, hogy megvédje a száraz forróságtól (100°C). A hajhidratálás még eredményesebb, ha hajkondicionáló pakolást dolgoz a hajába. Ugyanez igaz a tengerparton eltöltött időre is. Kalapot vagy fejkendőt viselve megvédheti haját a szélsőséges nedvességtartalom–veszteségtől és a törékeny hajtól. A megfelelő nedvességtartalom biztosítása még fontosabb a festett vagy göndörített haj esetében.

Nedvességforrások a haja számára

A víz különleges elem. Ha isszuk, biztosítja azt a mennyiségű nedvességet, ami a testünk metabolikus folyamataihoz nélkülözhetetlen. Ha külsőleg, fürdéshez, zuhanyzáshoz, hajmosáshoz használjuk, vizet von el a hajtól és a bőrtől. Paradoxonnak tűnik, de így igaz. Ezért fontos a nedvességpótló samponok és ápolószerek használata. A leghatékonyabb alapanyagok a nedvességpótló és kondicionáló termékekben az Aloe vera, a glicerol, a panthenol, és a selyem- és búzaproteinek. Molekuláris struktúrájuknak köszönhetően ezek az anyagok megkötik a nedvességet a hajszálak belsejében, vagy minden hajszálat védőréteggel borítanak. Ez simává teszi a hajat és lezárja a haj külső rétegét. Ez a lezáró hatás hozzásegíti a hajat a jobb nedvességmegtartó képességhez.

Kapcsolódó cikkek
 • Megoldás a hajhullásra

  Védelem

  Megoldás a hajhullásra
  ...

  A hajhullás komoly gond, különösen, ha ön szenvedi el. Ma van, holnap nincs. A csökkenő hajmennyiség nem tréfadolog. A hajhullásnak különböző okai lehetnek.

  ...
 • Hogyan szabaduljunk a korpától?

  Korpa

  Hogyan szabaduljunk a korpától?
  ...

  Az egyre jobb samponoknak és hajápoló termékeknek köszönhetően egyre kevesebben szenvednek a korpás hajtól. Ne bátortalanodjon el, ha ön köztük van. Tippjeink segítenek legyőzni a problémát.

  ...
 • Száraz haj

  Száraz haj

  Száraz haj
  ...

  Rengeteg oka van! Lehet, hogy a fejbőr túl száraz vagy a nem megfelelő ápolás és a rossz formázási szokások a ludasak. De mit lehet tenni ez ellen? Nézze meg 10 hasznos tippünket a száraz haj ellen.

  ...
 • Gyors megoldás a sérült hajra

  Sérült haj

  Gyors megoldás a sérült hajra
  ...

  Hajad száraz, durva tapintású, fénytelen és töredezett? Jó hírünk van számodra: az olló nem az egyetlen megoldás! A nagyszerű termékek használata mellett, amilyen a Gliss teljeskörű regeneráló sampon is, eláruljuk, hogy a megfelelő ápolás és a gyengéd formázás hogyan tudja élénkebbé és ragyogóbbá tenni a hajat.

  ...
 • 4 AZ 1-BEN Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után

  Regenerálás

  4 az 1-ben Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után
  ...

  Is your hair stressed, damaged, or dry? Then you need to add hair masks to your beauty routine. This is how to apply hair masks properly!

  ...
 • Hajápoló termékek összetevőinek szótára

  Gyönyörű haj

  Hajápoló termékek összetevőinek szótára
  ...

  Használjon jojobaolajat a simább hajért. A selyemprotein fényessé teszi a hajat. Formázó termékeink összetevői sokat képesek tenni a hajért. Szeretné tudni, mi az egyes összetevők hatása? Akkor van némi információnk az ön számára.

  ...
 • Hosszú haj ápolása

  Gyönyörű haj

  Hosszú haj ápolása
  ...

  A vállig érő haj legalább három éve növekszik, és ennyi idő alatt 300 hajmosáson van túl. Ezért a megfelelő ápolás nagyon fontos. Kilenc tippünk van az ön hosszú haja számára.

  ...
 • Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

  Gyönyörű haj

  Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek
  ...

  Viszket a feje, fejbőre feszül, és szinte nem bír egy helyben ülni? Ha érzékeny a fejbőre, tudja, miről beszélünk. Szerencsére nem kell így lennie. Még a legérzékenyebb fejbőr is megnyugszik a kellő ápolással.

  ...
 • Törődés a szép, fényes hajért

  Gyönyörű haj

  Törődés a szép, fényes hajért
  ...

  A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi az ön hajának is fényt és csillogást hozunk.

  ...