Skip to Content

Hosszú haj: hogyan maradjon szép?

Hajápolás

A hosszú hajnak több figyelem kell, de meg is érdemli. Mire vállig érő lesz, már három évet megélt, ami azt jelenti, hogy háromszáz hajmosási és szárítási folyamaton van túl, és közben egyre csak növekedett.  

Hosszú haj
Hosszú haj: gyönyörködjön a szeretettel ápolt hosszú hajban

Ez minden hosszú hajra igaz. A fejbőrtől a hajvégekig tehát sokkal nagyobb mértékben van kitéve a károsodásnak. Bárki, aki hosszú hajat növeszt, retteg a “töredezett végektől”. Sajnos azonban, ha egy hajszál vége széthasad két vagy több részre, egyetlen gyógymód létezik rá: le kell vágni. Csak azzal tudjuk ezt elkerülni, ha hajvégápolókat használunk, és rendszeresen ellenőrizzük hajunk egészségi állapotát. Ez időt és lehetőséget ad arra, hogy a megfelelő hajápoló termékeket használjuk.

A hosszú és a rövid haj más-más törődést igényel, ami még egy kihívás elé állít bennünket. Semmi nem nyomhatja le a hajat a fejbőr közelében, a hajvégekre viszont megfelelő kondicionálás szükséges. Ennek megoldása nehéz feladat, valóban. De a megfelelő termékekkel jó eredmény érhető el.

Kilenc tipp a hosszú haj megfelelő ápolásához:

 • Csak mosással nem teszünk eleget a hosszú hajért. Minden samponozás után balzsamozni kell, és legalább egyszer speciális pakolás is kell rá.
 • Fésülje meg a haját mosás előtt. A samponozás így kevesebb gubancot és becsomózódást okoz.
 • Soha ne fogja össze haját copfba vizesen! A kiengedett haj gyorsabban szárad. Ráadásul a nedves haj érzékenyebb, könnyebben sérül. Még egy sima hajgumi is kárt okozhat benne.
 • Soha ne dörzsölje a haját, amikor törli. Ehelyett a fejtetőtől kezdve nyomogassa a törülközőt lassan a hajvégek felé. Ezzel a vizet felszívja, de nem sérül a fejbőr legfelső rétege.
 • A fémcsatok és a textil bevonás nélkül készült hajgumik használata tilos! Idővel ugyanis pusztítják a hajas fejbőr legfelső rétegét, és törékeny hajhoz, hajtöredezéshez vezethetnek.
 • Otthon viselje leengedve a haját. Kerülje el a lófarok, a hajfonat vagy bármilyen szoros copfba tett hajviselet gyakori alkalmazását. Ha nem szereti, hogy haja az arcába lóg, használjon puha hajpántokat (kerülje a műanyagból vagy műszálból készült darabokat).
 • Engedje, hogy haja szárító nélkül, a levegőn száradjon, amilyen gyakran csak teheti.
 • Ha csak lehet, a hajszárítón a hideg beállítást válassza, ha mégis forró levegővel kell szárítania, akkor legalább 15-20 centiméterre tartsa a szárítót a hajtövektől.
 • Természetes sörtéjű kefével érheti el a legszebb fényt. Minél több természetes sörtéje van egy kefének, annál szebb fényt érhetünk el vele hajunkon.

Kapcsolódó cikkek
 • 4 AZ 1-BEN Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után

  Regenerálás

  4 az 1-ben Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után
  ...

  Is your hair stressed, damaged, or dry? Then you need to add hair masks to your beauty routine. This is how to apply hair masks properly!

  ...
 • Hogyan szabaduljunk a korpától?

  Korpa

  Hogyan szabaduljunk a korpától?
  ...

  Az egyre jobb samponoknak és hajápoló termékeknek köszönhetően egyre kevesebben szenvednek a korpás hajtól. Ne bátortalanodjon el, ha ön köztük van. Tippjeink segítenek legyőzni a problémát.

  ...
 • Száraz haj

  Száraz haj

  Száraz haj
  ...

  Rengeteg oka van! Lehet, hogy a fejbőr túl száraz vagy a nem megfelelő ápolás és a rossz formázási szokások a ludasak. De mit lehet tenni ez ellen? Nézze meg 10 hasznos tippünket a száraz haj ellen.

  ...
 • Gyors megoldás a sérült hajra

  Sérült haj

  Gyors megoldás a sérült hajra
  ...

  Hajad száraz, durva tapintású, fénytelen és töredezett? Jó hírünk van számodra: az olló nem az egyetlen megoldás! A nagyszerű termékek használata mellett, amilyen a Gliss teljeskörű regeneráló sampon is, eláruljuk, hogy a megfelelő ápolás és a gyengéd formázás hogyan tudja élénkebbé és ragyogóbbá tenni a hajat.

  ...
 • Megoldás a hajhullásra

  Védelem

  Megoldás a hajhullásra
  ...

  A hajhullás komoly gond, különösen, ha ön szenvedi el. Ma van, holnap nincs. A csökkenő hajmennyiség nem tréfadolog. A hajhullásnak különböző okai lehetnek.

  ...
 • Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

  Gyönyörű haj

  Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek
  ...

  Viszket a feje, fejbőre feszül, és szinte nem bír egy helyben ülni? Ha érzékeny a fejbőre, tudja, miről beszélünk. Szerencsére nem kell így lennie. Még a legérzékenyebb fejbőr is megnyugszik a kellő ápolással.

  ...
 • A nedvességpótlás kell a hajnak

  Gyönyörű haj

  A nedvességpótlás kell a hajnak
  ...

  A bőrével sokat törődik, nap mint nap krémekkel és testápolókkal kényezteti. A hajnak is szüksége van erre a törődésre.

  ...
 • Törődés a szép, fényes hajért

  Gyönyörű haj

  Törődés a szép, fényes hajért
  ...

  A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi az ön hajának is fényt és csillogást hozunk.

  ...
 • Hajápoló termékek összetevőinek szótára

  Gyönyörű haj

  Hajápoló termékek összetevőinek szótára
  ...

  Használjon jojobaolajat a simább hajért. A selyemprotein fényessé teszi a hajat. Formázó termékeink összetevői sokat képesek tenni a hajért. Szeretné tudni, mi az egyes összetevők hatása? Akkor van némi információnk az ön számára.

  ...