Skip to Content

Száraz haj: van megoldás?

Hajregenerálás

Sok oka van, ha száraz a hajunk. Lehet, hogy a fejbőre túl száraz és nem termel elég faggyút. Lehet, hogy genetikai okok vannak a háttérben. Sokszor azonban saját magunk vagyunk az okai a száraz hajnak, mert hajápolási és hajformázási szokásaink nem megfelelőek, és felforgatják a haj természetes egyensúlyát. A hajfestés és a szélsőséges formázás durva hatásokkal járhat a fejbőrre és a hajfelszínre nézve, és bizony száraz hajhoz vezethetnek.

A száraz haj kezelése
Általában a nem megfelelő ápolás és a hajformázás a hibásak abban, hogy a haj elveszíti belső természetes egyensúlyát.

Legtöbbször a száraz haj érdes és érintése szalmaszerű. Az ilyen hajat nehéz fésülni, és nincs fénye sem. A normál hajat faggyúréteg védi, s ennek a rétegnek a hiánya a száraz hajat vékonnyá és porózussá teheti. Ezek a kis hibák pedig megengedik, hogy a kelleténél több víz szökjön meg a haj belsejéből, és így a haj ki is szárad.

Ha a megfelelő termékeket használjuk, akkor a folyamat megáll, és a haj visszanyeri nedvességtartalmát. Ezek a termékek pl. aloe verát és shea vajat tartalmaznak, amelyek a száraz, sérült területekre visszahozzák a nedvességet, ráadásul lipideikkel megkötik a nedvességet.

Tíz tipp a száraz haj kezelésére

 • Ne mosson hajat naponta. Minden samponozással védő lipidréteget távolít el a hajáról. Száraz haját ritkán mossa, csak ha szükséges.
 • Haját hetente kezelje pakolással. Ezek a kezelések sok ápolóanyaggal és nedvességgel látják el a hajat, és kondicionáló olajokkal lezárják a hajfelszínt.
 • Sose használjon hevített formázó eszközöket hajvédelem nélkül. A hajvasalók és a forró hajszárítók kiszárítják a hajat. Inkább hagyja megszáradni haját a levegőn amilyen gyakran csak lehet. Mielőtt új hajszárítót venne, ne feledjen hővédő készletet beszerezni. A túlmelegedés elleni védelem kulcsfontosságú.
 • Nyers fizikai erő: a fejbőr masszírozása segíti a fejbőr megfelelő vérellátását, és stimulálja a faggyúmirigyek normális működését.
 • Mindenképp rendszeresen vizsgálja meg a hajformázó eszközeit. A szálkás fésűk és kefék tönkreteszik a fejbőr hámrétegét, és rontják annak természetes, egyenletes felületét.
 • Először egy széles fésűvel gubancolja ki még nedves haját. Aztán gyengéden fésülje át. A vizes haj különösen érzékeny.
 • Haját mindig szeretettel gondozza. A durva bánásmód kinyújthatja a hajszálakat, és további károsodáshoz vezethet.

Kapcsolódó cikkek
 • Megoldás a hajhullásra

  Védelem

  Megoldás a hajhullásra
  ...

  A hajhullás komoly gond, különösen, ha ön szenvedi el. Ma van, holnap nincs. A csökkenő hajmennyiség nem tréfadolog. A hajhullásnak különböző okai lehetnek.

  ...
 • Hogyan szabaduljunk a korpától?

  Korpa

  Hogyan szabaduljunk a korpától?
  ...

  Az egyre jobb samponoknak és hajápoló termékeknek köszönhetően egyre kevesebben szenvednek a korpás hajtól. Ne bátortalanodjon el, ha ön köztük van. Tippjeink segítenek legyőzni a problémát.

  ...
 • Gyors megoldás a sérült hajra

  Sérült haj

  Gyors megoldás a sérült hajra
  ...

  Hajad száraz, durva tapintású, fénytelen és töredezett? Jó hírünk van számodra: az olló nem az egyetlen megoldás! A nagyszerű termékek használata mellett, amilyen a Gliss teljeskörű regeneráló sampon is, eláruljuk, hogy a megfelelő ápolás és a gyengéd formázás hogyan tudja élénkebbé és ragyogóbbá tenni a hajat.

  ...
 • 4 AZ 1-BEN Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után

  Regenerálás

  4 az 1-ben Protein Hajpakolások – Detox a hajamnak a póthajas időszak után
  ...

  Is your hair stressed, damaged, or dry? Then you need to add hair masks to your beauty routine. This is how to apply hair masks properly!

  ...
 • Hajápoló termékek összetevőinek szótára

  Gyönyörű haj

  Hajápoló termékek összetevőinek szótára
  ...

  Használjon jojobaolajat a simább hajért. A selyemprotein fényessé teszi a hajat. Formázó termékeink összetevői sokat képesek tenni a hajért. Szeretné tudni, mi az egyes összetevők hatása? Akkor van némi információnk az ön számára.

  ...
 • Hosszú haj ápolása

  Gyönyörű haj

  Hosszú haj ápolása
  ...

  A vállig érő haj legalább három éve növekszik, és ennyi idő alatt 300 hajmosáson van túl. Ezért a megfelelő ápolás nagyon fontos. Kilenc tippünk van az ön hosszú haja számára.

  ...
 • Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek

  Gyönyörű haj

  Gyöngéd ápolás az érzékeny fejbőrnek
  ...

  Viszket a feje, fejbőre feszül, és szinte nem bír egy helyben ülni? Ha érzékeny a fejbőre, tudja, miről beszélünk. Szerencsére nem kell így lennie. Még a legérzékenyebb fejbőr is megnyugszik a kellő ápolással.

  ...
 • A nedvességpótlás kell a hajnak

  Gyönyörű haj

  A nedvességpótlás kell a hajnak
  ...

  A bőrével sokat törődik, nap mint nap krémekkel és testápolókkal kényezteti. A hajnak is szüksége van erre a törődésre.

  ...
 • Törődés a szép, fényes hajért

  Gyönyörű haj

  Törődés a szép, fényes hajért
  ...

  A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi az ön hajának is fényt és csillogást hozunk.

  ...