Skip to Content

A barna haj ápolása – Az elegancia felsőfoka

Hajszínezés

A szőke és a vörös haj az első pillantásra felkelti mindenki figyelmét– egy pillanatra. A második pillantások azonban hosszabbak. A figyelem tovább tart. Ezért kell a barna hajat a lehető legcsillogóbb állapotában bemutatni.

A barna haj különleges vonzerejét általában a második pillantás alkalmából fedi fel, csakúgy, mint a féltve őrzött fekete kasmír sálunk, tökéletes sport dzsekink, vagy kedvenc farmerünk. Minél tovább nézzük, annál inkább értékeljük azt. Az összes hajszín közül a barna árnyalatok pigmentben a leggazdagabbak. A megfelelően gondozott barna haj, legyen mesterségesen festett, vagy színezett igazi lakoma a szem számára, akárcsak egy ötfogásos menü az érzékszerveink számára. Egyiket sem könnyű erőfeszítés, odaadás és a megfelelő alkotórészek nélkül elkészíteni.

Barna haj ápolása – Hogyan maradjon csodálatos a gyönyörű barna hajunk

 • Az UV védelem nagyon fontos a barna hajúak számára, majdnem annyira, mint a szőkék számára. Amíg a természetes barna pigmentek képesek az UV sugarakat hővé átalakítani, hosszútávon a nap fakóvá teheti a barna hajat. A barna hajat védeni kell a napsugaraktól, főleg, amikor az festett. Az UV sugarak gyorsabban szívják ki a mesterséges pigmenteket, mint a természeteseket. Ha a hajat hosszú ideig tesszük ki UV sugárzásnak destabilizálódik.
 • Miután a hajszínét barnára változtatta, használjon festett/színezett barna hajra szánt hajápolási termékeket. Ezek a termékek ápolják a hajszínt és ragyogást kölcsönöznek a haj számára. A különleges samponokon és hajkondicionálókon kívül, amelyek a barna hajnak gazdag csillogást adnak, használhat különböző pakolásokat, amelyeket a megtörölt, de még nedves hajra kell felvinni. Ezek mélyítik a barna hajszínt és meleg fényvisszaverődéseket eredményeznek a hajában.
 • A klóros, vagy réztartalmú víz okozhat látható zöldes elszíneződést a festett világos barna hajban. A legtöbb szőke hajú nő ismeri az ezek elleni otthoni praktikákat, például a savas öblítéseket, amelyet vagy higított citromlével, vagy vízben oldott aszpirin tablettával végezhetünk el.
 • A természetes olajak, mint az olíva, argán dió és a barackmag olajak, kondicionálják a hajat és ragyogóvá varázsolják azt.
 • Ezen olajak használata ideális megoldás a barna haj kondicionálására, és hosszantartó természetes ragyogást biztosít. A legjobb eredményt akkor érheti el, ha ezeket a regeneráló kezeléseket rendszeresen végzi ezekkel a természetes csillogás növelő termékekkel.

Kapcsolódó cikkek
 • Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet

  Milyen hajszín

  Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet
  ...

  Készen állsz arra, hogy felfrissítsd hajszíned? Mi is! Ebben az évben hatalmas a színpaletta, de a természetes árnyalatok kerülnek reflektorfénybe. Kicsit merészebb színeket kedvelsz? Ebben az évben mindenki megtalálhatja a számára tökéletes hajszínt!

  ...
 • A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya

  Szőke haj

  A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya
  ...

  Hűvös vagy meleg – hajápolási tippjeinkkel szőke szépséggé válhatsz. Hajad szőkére festése vagy szőkítése csak egy dolog, azonban a szőke hajat ápolni is kell. Bemutatjuk a legjobb hajápolási praktikákat az egészséges kinézetű és ragyogó szőke hajért.

  ...
 • Szőke haj színezése

  Szőke haj

  Szőke haj színezése
  ...

  A gyönyörűen festett szőke haj esetében elengedhetetlen a megfelelő tanácsadás. Ha otthon szeretné szőkére festeni a haját biztos ösztönre és biztos fogásokra van szüksége. Néhány jó tanács hozzájárulhat sikeréhez.

  ...
 • Egy visszatérő divat: platinaszőke

  Szőke haj

  Egy visszatérő divat: platinaszőke
  ...

  Szőke, szőkébb, platina. A szőke hajszínek legvilágosabb árnyalata már egy régi ismerős a hajfestékek területén. A platinaszőke már a ‘90-es évek óta jelen van, de csak mostanság sikerült levetkőznie Barbie imázsát. Olvasd el cikkünket, hogy megtudj mindent a leghűvösebb szőke árnyalatról.

  ...
 • Színek a Barna Haj számára

  Barna haj

  Színek a Barna Haj számára
  ...

  Sok mindent mondhatunk a barna hajszín választás érdekében. De melyik a megfelelő eljárás a haja számára, egy lemosós színezés, tartós színezés, vagy egy tartós hajfestés?

  ...