Skip to Content

A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya

A megfelelő hajápolási rutin elengedhetetlen, ha egészséges kinézetű hajra vágysz

Hűvös vagy meleg – hajápolási tippjeinkkel szőke szépséggé válhatsz. Hajad szőkére festése vagy szőkítése csak egy dolog, azonban a szőke hajat ápolni is kell. Bemutatjuk a legjobb hajápolási praktikákat az egészséges kinézetű és ragyogó szőke hajért.

1. Hajápolási tippek természetes szőkéknek

A természetes szőke haj általában nagyon vékonyszálú, ezek a termékek pedig tökéletes ápolást biztosítanak:

 • Használj olyan jó minőségű hajkefét, melynek sörtéi nem lekerekítettek.
 • Használj szőkéknek fejlesztett samponokat olyan összetevőkkel, mint a kamillakivonat, hogy hajad hidratált és ragyogó fényű legyen.
 • A nem kiöblítendő hajbalzsamok táplálják a hajat annak elnehezítése nélkül.

2. Amit tegyél melírozott vagy szőkített hajszínedért

A kémiai folyamattal szőkített haj, amilyen az Északi szőke,  gyakran száraz és durva felszínű. Ezekre figyelj oda:

 • Hajmosáskor kerüld a forró vizet.
 • Használj keratint tartalmazó regeneráló sampont.
 • Rendszeresen használj hajpakolást és finoman dolgozd bele hajvégeidbe. Vegyél fel egy fürdő sapkát és hagyd kicsit tovább a hajon, hogy beszívódjon hajszálaidba.
 • Hajad formázása előtt mindig használj hővédő termékeket.

3. Hajszínvédő samponok és hajformázó termékek szőke hajra

Van pár nemkívánatos sárgás árnyalat a hajadban? Különleges hajformázó habokkal vagy festett hajra fejlesztett samponnal megszabadulhatsz tőlük. A lila színpigmenteket tartalmazó samponok semlegesítik a sárgás tónusokat és segítenek meleg és hűvös árnyalatú szőke hajat eredményezni. A nagyon erős sárga hatást pedig a fodrász különleges tonerrel tudja korrigálni.

4. Nyárbiztos szőke hajszín

Az UV fény, a klór és a sós víz károsíthatja a szőkített hajat. De ne aggódj! Ezekkel a trükkökkel nyárbiztossá teheted szőke hajkoronád:

 • Használj a hajadon UV-szűrős spray-t, mely segíthet megelőzni a haj napsütés okozta kiszáradását.
 • Barátkozz meg az úszósapkákkal! Tény, hogy a kinézet egy kis megszokást igényel, de az úszósapkák remekül megvédik a szőkített hajat a klór és a sós víz okozta hajsérülésektől.
 • Nem tudod megszokni az úszósapkákat? Megértjük. Ebben az esetben azonban mindenképp használj UV-szűrős termékeket mielőtt kimennél a partra vagy elmennél úszni. A hajolajak és az UV-szűrős termékek ideálisak, mivel védőréteget képeznek a hajszálak felszínén, így meggátolva a víz behatolását a hajszálak mélyére.
 • Úszás után csapvízzel mosd meg a hajad és vigyél fel újra fényvédőt. Emellett pedig egy kalappal stílusosan megóvhatod hajad a fokozott napsütés okozta sérülésektől.
Kapcsolódó cikkek
 • Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet

  Milyen hajszín

  Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet
  ...

  Készen állsz arra, hogy felfrissítsd hajszíned? Mi is! Ebben az évben hatalmas a színpaletta, de a természetes árnyalatok kerülnek reflektorfénybe. Kicsit merészebb színeket kedvelsz? Ebben az évben mindenki megtalálhatja a számára tökéletes hajszínt!

  ...
 • Szőke haj színezése

  Szőke haj

  Szőke haj színezése
  ...

  A gyönyörűen festett szőke haj esetében elengedhetetlen a megfelelő tanácsadás. Ha otthon szeretné szőkére festeni a haját biztos ösztönre és biztos fogásokra van szüksége. Néhány jó tanács hozzájárulhat sikeréhez.

  ...
 • Egy visszatérő divat: platinaszőke

  Szőke haj

  Egy visszatérő divat: platinaszőke
  ...

  Szőke, szőkébb, platina. A szőke hajszínek legvilágosabb árnyalata már egy régi ismerős a hajfestékek területén. A platinaszőke már a ‘90-es évek óta jelen van, de csak mostanság sikerült levetkőznie Barbie imázsát. Olvasd el cikkünket, hogy megtudj mindent a leghűvösebb szőke árnyalatról.

  ...
 • Színek a Barna Haj számára

  Barna haj

  Színek a Barna Haj számára
  ...

  Sok mindent mondhatunk a barna hajszín választás érdekében. De melyik a megfelelő eljárás a haja számára, egy lemosós színezés, tartós színezés, vagy egy tartós hajfestés?

  ...
 • Barna Haj Ápolása

  Barna haj

  Barna Haj Ápolása
  ...

  Legyen a barna hajszín természetes vagy festett, különleges gondoskodással a barna haj még szebb lesz, és káprázatosan fog ragyogni. Nem nagy erőfeszítés a barna hajat kezelni, ragyogást kölcsönözni neki és főleg intenzív színhatást elérni. A következőkben megmutatjuk, hogyan lehet ezeket elérni:

  ...