Skip to Content

Egy visszatérő divat: platinaszőke

Szőke, szőkébb, platina. A szőke hajszínek legvilágosabb árnyalata már egy régi ismerős a hajfestékek területén. A platinaszőke már a ‘90-es évek óta jelen van, de csak mostanság sikerült levetkőznie Barbie imázsát. Olvasd el cikkünket, hogy megtudj mindent a leghűvösebb szőke árnyalatról.

A platinaszőkére váltásnak van néhány feltétele

Hosszú időkön keresztül a divatdiktátorok becsmérelték a szőke hajszínt. A szőke legvilágosabb árnyalatára csak úgy tekintettek, mint Barbie-szőke. Egyáltalán nem volt menő. Egészen mostanáig. A platinaszőke végre trendi lett és sikeresen levetkőzte kislányos imázsát. Így van, a szőkítés menőbb, mint valaha. Platina frizurára vágysz? Szuper! Nem fogod megbánni. De mielőtt belevágnál, hoztunk néhány dolgot, amit érdemes tudnod.

A platinaszőke hajszíntrend: a legjobb körülmények

A hajad sikeres szőkítése annak kiszárítása és szerkezetének károsítása nélkül egy komoly kihívás. Az eredmény könnyen lehet egy töredező, sérült haj. Ezért érdemes felkeresni a fodrászt, hogy megvitasd vele félelmeidet, legfőként, ha még nem vagy biztos abban, hogy szőkére változtatnád hajszíned. Ha szerencsés vagy, és az alábbi feltételeknek eleget teszel, akkor már csak néhány lépésre vagy a gyönyörű platinaszőke hajszíntől.

 • Hajad természetes hamvasszőke árnyalatú – a természetes sötétszőke árnyalatok a legalkalmasabbak a platina hajszínre. A sötétbarna vagy Fekete haj szőkítése nagyon nehéz.
 • Hajad rövid vagy vállig érő. A rövidebb haj a rendszeres vágásoknak köszönhetően egészségesebb. Emellett pedig a rövid hajon könnyebben érhető el egyenletes színeredmény.
 • A hajad egészséges. A sérült vagy fáradt hajon nem fogod tudni elérni a kívánt színeredményt, és további hajsérüléseket okozhatsz. Ilyen esetben a szőkítés nem javasolt!
 • Jó hajápolási rutint alakítottál ki. Szőkítés előtt és után fontos, hogy gyengéden bánj a hajaddal. Hajmosás után egy törölköző segítségével itasd fel a vizet, de ne dörzsöld a hajad. Használj durvább fogú fésűt és hajformázáshoz ne használj hőt. Amennyiben mégis használnál hajszárítót vagy hajvasalót, akkor használj extra hővédő spray-t.
Schwarzkopf
Ha platinaszőke frizurára vágysz, akkor kerüld a sárgás tónusokat

Platinaszőke: otthoni DIY vagy forduljunk szakértőhöz?

Amennyiben hajad természetes szőke, magad is világosíthatod. Teljes hajad szőkítése helyett platina melírokat javasolunk. Amennyiben hajad előzetesen festve volt, a szőkítési folyamat előtt minden színpigmentet el kell távolítani a hajból, amit pedig jobb szakértői kezekre bízni. Vele azt is eldöntheted, hogy számodra és a hajad számára melyik szőke árnyalat lehet ideális, továbbá így kevésbé valószínű, hogy sárgás hajszíned lesz. Azonban elképzelhető, hogy több időpontra is szükséged lesz, hogy elérd a kívánt szőke hajszínt, mivel a sötétebb haj szőkítése több körben történik.

Hogyan ápold platinaszőke hajszíned

A bátorságon kívül mi másra lehet szükséged ahhoz, hogy platinaszőke hajszínre válts? Ápolás, ápolás és ápolás. A szőkítési folyamat a haj színpigmentjeinek eltávolításáért felnyitja a haj kutikula rétegét és világosszőke árnyalatot eredményez. A folyamat azonban károsíthatja a hajat és fakó, száraz hajat eredményezhet. Ezért pedig az extra ápolás még fontosabb. Használj mélyen tápláló hajbalzsamot heti 1-2 alkalommal, a hajvégeidre pedig vigyél fel extra ápoló hajolajat hajmosás után. A hővel történő formázás további sérüléseket okozhat, ezért hajszárításkor a hajszárítót alacsony hőre állítsd és mindig használj hővédő spray-t.

Kihez illik a platinaszőke hajszín?

A minimalista divatot követő nőkhöz gyakran rendkívül jól passzolnak a hűvös platinaszőke árnyalatok. Ez egy igazi skandináv frizura, ők pedig tudnak egyet s mást a stílusról. A platina frizura olyan, mint a fiatalság elixírje, mivel ragyogó, friss fényt kölcsönöz a hajnak. De légy óvatos: a lenövés könnyen elronthatja a megjelenést. Éppen ezért a havonta történő hajtőfestések (sajnos) elkerülhetetlenek. Platina hajkoronád szépségének megőrzését mindig tartsd szem előtt, mielőtt időpontot foglalnál.

Kapcsolódó cikkek
 • Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet

  Milyen hajszín

  Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet
  ...

  Készen állsz arra, hogy felfrissítsd hajszíned? Mi is! Ebben az évben hatalmas a színpaletta, de a természetes árnyalatok kerülnek reflektorfénybe. Kicsit merészebb színeket kedvelsz? Ebben az évben mindenki megtalálhatja a számára tökéletes hajszínt!

  ...
 • A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya

  Szőke haj

  A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya
  ...

  Hűvös vagy meleg – hajápolási tippjeinkkel szőke szépséggé válhatsz. Hajad szőkére festése vagy szőkítése csak egy dolog, azonban a szőke hajat ápolni is kell. Bemutatjuk a legjobb hajápolási praktikákat az egészséges kinézetű és ragyogó szőke hajért.

  ...
 • Szőke haj színezése

  Szőke haj

  Szőke haj színezése
  ...

  A gyönyörűen festett szőke haj esetében elengedhetetlen a megfelelő tanácsadás. Ha otthon szeretné szőkére festeni a haját biztos ösztönre és biztos fogásokra van szüksége. Néhány jó tanács hozzájárulhat sikeréhez.

  ...
 • Színek a Barna Haj számára

  Barna haj

  Színek a Barna Haj számára
  ...

  Sok mindent mondhatunk a barna hajszín választás érdekében. De melyik a megfelelő eljárás a haja számára, egy lemosós színezés, tartós színezés, vagy egy tartós hajfestés?

  ...
 • Barna Haj Ápolása

  Barna haj

  Barna Haj Ápolása
  ...

  Legyen a barna hajszín természetes vagy festett, különleges gondoskodással a barna haj még szebb lesz, és káprázatosan fog ragyogni. Nem nagy erőfeszítés a barna hajat kezelni, ragyogást kölcsönözni neki és főleg intenzív színhatást elérni. A következőkben megmutatjuk, hogyan lehet ezeket elérni:

  ...