Skip to Content

Kimosható színezés, tartós színezés, vagy egy tartós hajfestés a barna haja számára

Hajszínezés

Unja a természetes hajszínét, vagy csak egy új külsőt szeretne kipróbálni. Rengeteg oka van annak, hogy barnára változtassa hajszínét. Egyértelmű, hogy a fényesség és a csillogás kiemeli a barna hajat, amely magasan felülmúlja eljárás a szőke színválasztékot. Választás a három különböző, a lemosós színezés, tartós színezés és a tartós hajfestés között, hogy megváltoztassa a hajszínét. Szeretnénk segíteni abban, hogy megtalálja a hajának megfelelő módszert.

Színek a Barna Hajad számára
Lemosós színezés, tartós színezés, vagy egy tartós hajfestés? Három lehetőség barna hajszín elérésére.

Képzelje el! A barna haj csillog a fényben, így felülmúlhatja bármely szőke haj árnyalatát. Fodrásza segíthet abban, ha barna hajú szeretne lenni, illetve a természetes hajszínébe is rakhat csillogást. Máskülönben saját maga is befestheti a haját.
A lemosós színezés azoknak megoldás, akik csupán ki szeretnének próbálni egy új hajszínt. Nem lesznek lélegzetelállító meglepetések, és a szín hajmosásonként, fokozatosan fog lekopni. A színeredmény intenzitásától függően, ez a színes varázslat egészen 15 mosásig megmaradhat. A tartós hajfestéssel összehasonlítva a lemosós színezés gyengédebb a hajhoz. A lemosós színezés csak a haj külsejéhez tapad, és így ad új árnyalatot és extra ragyogást. A megtapadt szín-pigmentek a vékony hajnak extra dússágot adnak. Általában a lemosós színezés növelheti a természetes hajszín intenzitását vagy árnyalataival mélységet kölcsönözhet neki. Azonban lemosós színezéssel nem világosíthatja haját. Akinek barna haja van megőrzi a barna ragyogást de a teljes barna spektrumból választott új hangsúlyokkal dobja fel. Egy szőke személy azonban egy barna lemosós színezést követően barna hajú lesz.

 

Egy barna lemosós színezést követően, a megtapadt szín-pigmentek a vékony hajnak dússágot kölcsönöznek

Ahogy talán már kitalálta, hatékonyság  szempontjából az tartós színezés a lemosós színezés és a tartós hajfestés között van. Tartós színezéssel, akár három árnyalttal is sötétíthetjük a hajat. Szintén gyengéd megoldás az első ősz hajszálak eltakarására. Elméletben a tartós színezés úgy működik, mint a tartós hajfestés. A művelet során a haj pikkelyrétege kinyílik és a szín pigmentek mélyen a hajba kerülnek. Mint ahogy a lemosós színezéssel, tartós színezéssel sem lehet a hajat világosítani, és megközelítőleg 24 mosás után elkopik. Az intenzív színezés és a lemosós színezés közötti különbség a következő: ha rendszeresen használják a tartós színezés a természeteshez képest kicsit sötétíti a hajat. Amennyiben rendszeres tartós színezést végez, a tartós színezést csak kicsivel a lenőtt haj fölé rakja fel. Így egyenletesen barna marad a haja.

A tartós hajfestés a magabiztos döntéshozóknak való. Az új hajszín álladó, lenövésig tart. Még az ősz hajak is teljesen be lesznek fedve. Azonban néhány hetente ismételten be kell festeni az újonnan kinőtt hajtöveket. Ezeknek a tőfestéseknek a gyakorisága a hajnövekedés gyorsaságától.

Állandó, vagy csak átmeneti színváltozást szeretne? Mindenki, aki meg szeretné változtatni haja színét, először erre a kérdésre válaszoljon. Amikor ezt eldöntötte, mind a három eljárással elérjük a kívánt hatást. A haja új színben fog pompázni.

Hogyan fessük be a barna hajat

 1. A meleg hajszínárnyalatok különösen jól állnak, ha kreol, vagy sötétebb arcbőrszíne van, leheletnyi sárga, vagy arany tónussal? Az ilyen árnyalatok például a karamell, bronz, és a gesztenyebarna. Amennyiben az arcszíne hűvösebb színtónusú, enyhe kék, vagy rózsaszín színekkel, úgy világos barna, vagy sötét barna színeket válasszon vörös és arany árnyalatok nélkül.
 2. A következetes és megfelelő hajápolás a hajfestés legjobb alapja. A festés eredménye káprázatosabb és hosszabban tartó lesz, ha ép a  haj szerkezete és egyenletes a pikkelyréteg.
 3. Jobban fogja élvezni az új hajszínét és tovább meg tudja őrizni a szín-pigmenteket hatását, ha olyan hajápolót választ, amely színkezelt hajra való.

Kapcsolódó cikkek
 • Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet

  Milyen hajszín

  Hajszíntrendek – a természet diktálja az ütemet
  ...

  Készen állsz arra, hogy felfrissítsd hajszíned? Mi is! Ebben az évben hatalmas a színpaletta, de a természetes árnyalatok kerülnek reflektorfénybe. Kicsit merészebb színeket kedvelsz? Ebben az évben mindenki megtalálhatja a számára tökéletes hajszínt!

  ...
 • A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya

  Szőke haj

  A gyönyörű szőke haj 4 alapszabálya
  ...

  Hűvös vagy meleg – hajápolási tippjeinkkel szőke szépséggé válhatsz. Hajad szőkére festése vagy szőkítése csak egy dolog, azonban a szőke hajat ápolni is kell. Bemutatjuk a legjobb hajápolási praktikákat az egészséges kinézetű és ragyogó szőke hajért.

  ...
 • Szőke haj színezése

  Szőke haj

  Szőke haj színezése
  ...

  A gyönyörűen festett szőke haj esetében elengedhetetlen a megfelelő tanácsadás. Ha otthon szeretné szőkére festeni a haját biztos ösztönre és biztos fogásokra van szüksége. Néhány jó tanács hozzájárulhat sikeréhez.

  ...
 • Egy visszatérő divat: platinaszőke

  Szőke haj

  Egy visszatérő divat: platinaszőke
  ...

  Szőke, szőkébb, platina. A szőke hajszínek legvilágosabb árnyalata már egy régi ismerős a hajfestékek területén. A platinaszőke már a ‘90-es évek óta jelen van, de csak mostanság sikerült levetkőznie Barbie imázsát. Olvasd el cikkünket, hogy megtudj mindent a leghűvösebb szőke árnyalatról.

  ...
 • Barna Haj Ápolása

  Barna haj

  Barna Haj Ápolása
  ...

  Legyen a barna hajszín természetes vagy festett, különleges gondoskodással a barna haj még szebb lesz, és káprázatosan fog ragyogni. Nem nagy erőfeszítés a barna hajat kezelni, ragyogást kölcsönözni neki és főleg intenzív színhatást elérni. A következőkben megmutatjuk, hogyan lehet ezeket elérni:

  ...