Hajápolás | Vékonyszálú haj

Dús Frizura – Mi megmutatjuk, hogy készül!

Majdnem minden második nő (a nők 48 százaléka) szeretne dúsabb hajat. Ön is így van vele? Ne aggódjon, a segítség úton van. Van megoldás akkor is, ha haja vékonyszálú, vagy nehezen kezelhető. Megosztjuk Önnel a valóban dús frizura titkát, csak hajszárító és csavarók kellenek hozzá. Megmutatjuk a megfelelő formázó termékeket, s azt is, hogyan gondozza haját.

Így Legyen Dús a Frizurája

Nem kell, hogy a dús haj a „fejére nőjön”!

A lapos frizurák ideje lejárt. Speciális termékek egész sorozata segíthet Önnek abban, hogy haja dúsabbá váljon. A  kollagén komplex tartalmú samponok, balzsamok és pakolások a hajtőnél nagyobb tömörséget adnak a hajnak így azonnal dúsabb hatásúvá teszik. A szilikon mentes termékek használata pedig segít abban, hogy haja ne váljon újra kezelhetetlenné.

A legjobb eredményt úgy érheti el, ha a hajszárítás előtt alkoholmentes hajhabot használ. Ez haját dúsabbá teszi, de nem szárítja ki. Törölközőszáraz hajába egyszerűen dolgozzon bele egy teniszlabda nagyságú hajhabot. Ha haja hosszabb, akkor csak a hajtöve környékén dolgozza el a habot (nem kell az egész hosszba bedolgoznia).

Haja dúsabb lesz, ha a hajtövétől kiindulva szárítja be

A dús hajért folytatott küzdelemben az igazi szövetségesei a jó hajszárító és a megfelelő hajkefe. Először közepes fokozaton szárítsa haját nyirkosra. Ha göndör a haja, a diffuzeres hajszárító jó szolgálatot tehet. Egyszerűen tegyen a hajszárítóval apró körkörös mozdulatokat a fej közelében. Körkefe segítségével dúsabbá tudja tenni a hosszú, egyenes hajat is.

Válassza részekre a haját és a fejtetőn lévőt fogja össze egy csattal. A haj alsó részét tekerje rá a körkefére, majd húzza kifelé, s közben szárítsa. Külön fényt ad a hajának, ha feltekeri a tincseket teljesen a kefére és egy darabig úgy is szárítja. Hagyja kihűlni a hajtincseket, majd úgy szedje ki a kefét, hogy közben ne rontsa el a haj kialakított formáját. A haj minden részét ezzel a technikával szárítsa be.

Nagy Haj: Hat Tipp Szakértőktől

  • Ne szárítsa haját lehajtott fejjel, mert ez csak rendetlen és egyenetlen frizurához vezethet. Jobb eredményt érhet el, ha oldalra hajtja a fejét, és haját kefével szárítja be.
  • Néha ne a szokásos helyen válassza szét a haját. Ez azonnal rugalmas tartást fog kölcsönözni a frizurájának
  • Dúsabb hatást érhet el, ha a haját nem felülről, hanem alulról tincsenként lakkozza be.
  • Az előmelegített csavarókkal gyorsan dúsíthatja frizuráját. Ne feledje: a dús hajkoronához nagy csavarókra van szüksége. Minél kisebb a csavaró, annál valószínűbb, hogy inkább göndör fürtök kerülnek le róla.
  • A körkeféjének átmérője legyen elég széles. Amikor feltekeri rá a haját, a sörték enyhén látszódjanak ki. Ha így szárítja be a haját, nemcsak dús, fényes is lesz a frizurája.
  • A dúsító formázó termékekkel (zselé és viasz) bánjon takarékosan. A haj aljától befelé dolgozzon velük, ne a frissen nőtt bébihajakat zselézze be.

Fedezze fel: Vékonyszálú haj