Hajfestés | Hajformázási és hajfestési trendek

2016 Frizura trendjei: Interjú Armin Morbach-hal

Mik az új frizura trendek? Armin Morbach, a nagyhírű Schwarzkopf stylist tudja a választ: Négy lenyűgöző stíluson keresztül mutatja be a vezető hajtrendeket. Vagány, egyedi, nőies és városi – a fényképész legenda, Annie Leibovitz, lencséin keresztül mutatja be az új hajtrendek csúcspontjait, jellegzetes New York-i stílusban.

Milyen volt Annie Leibovitz, fényképész legendával együtt dolgozni?

ARMIN MORBACH: Annie egy nagyon különleges személyiség, megtiszteltetés volt vele együtt dolgozni a 2016-os Schwarzkopf frizura trendjein. Egyszerűen profi, és ugyanezt várja el a csapatától is. Annie Leibovitz nem vár - két perc alatt kell megalkotnom a frizurát. Úgy éreztem magam a forgatáson, mint a szakácsok: a külsőt á la perc készítettem. Ezért is let olyan természetes.

Frenchman Stéphane Marais sminkelte a modelleket. Mennyire jöttetek jól ki egymással?

ARMIN MORBACH: Stéphane egy ikon ebben a szakmában. Le a kalappal előtte. Hihetetlenül sokat ért el az életben. Hatalmas élmény volt vele dolgozni, és minden rettentő gördülékenyen ment.

El tudod mondani nekünk, hogy milyenek lettek a sminkek?

ARMIN MORBACH: Stéphane 3 dologra koncentrál: a szemöldök, a szempillák és az az ajkak. Minden egyes alkalommal tökéletessé varázsolta a szemöldököt és szempillákat is, nem ragadt össze és nem is tapadtak a pillák egymáshoz. Az ajkak következetesen mindig hangsúlyozva voltak, még úgy is sikerült ezt elérnie, hogy az ajkak természetes (nude) árnyalatokat kaptak. Ezeknek a színeknek köszönhetően a sminkek egyáltalán nem tűntek mesterkélt és friss hatást keltettek.

Mit jelent számodra az “Elevenség” a frizurák tekintetében?

ARMIN MORBACH: az „Elevenség“ számomra a nemzetköziség és a karakterek kihangsúlyozását jelenti. A képek New Yorkban készültek, a cél pedig az volt, hogy a fotókon vissza köszönjön az itt uralodó multikulturális hangulat. Ha New Yorkban sétálsz egyet, egymás után jön szembe veled egy latina (latin amerikai nő), egy vörös, majd egy szőke hajú hölgy. Ezt az atmoszférát igyekeztünk megragadni, a divatvilág csillogásával megfűszerezve. A hölgyek a fotókon úgy néznek ki, mint a celebek az újságok címlapján. Ezért is volt nagyon fontos, hogy olyan modelleket válasszunk, akik eredeti és hiteles személyiségek, és elértek már egy bizonyos népszerűséget hazájukban. Például, Alena Blohm, aki időközben nemzetközileg is elég jól ismertté vált.

Mennyire inspirált a divat a trendek kialakításában?

ARMIN MORBACH: Ezúttal a klasszikus designerek, mint például a Missioni vagy a Gucci voltak fúkuszban. Amikor ránézünk a kifutón a modellekre, mindig különösen mesésen néznek ki.

Milyen alkalmakkor lehet az egyes hajtrendekkel megjelenni?

ARMIN MORBACH: úgy gondolom, hogy bárhol, bármikor. A Giga Hullámok az a hajtrend, ami nagyon szexi és elegáns, nagyon jól passzol egy egyszerű pólóhoz, farmerhoz és magassarkúhoz. Ez még érdekesebbé teszi a külsőt.

Mi teszi olyan különlegessé a Giga Hullámokat?

ARMIN MORBACH: Mikor egy nő óriási hullámos fürtökkel lép be egy étterembe minden tekintet rá szegeződik – mert vonzó.  A Giga Hulámokhoz egy vörös hajú hölgyet és egy latinát választottunk. Szerintem nekik nagyon különleges a megjelenésük. A haj extrém nőiességet és gyengédséget sugároz.

Milyen típusú hölgyekhez illik a Lágy Szellőt frizura?

ARMIN MORBACH: A Lágy Szellő frizura fiatalít és eszembe juttatja a tipikus „szomszédlány” karaktert”. Minden nő jól néz ki egy kis hullámmal a hajában, valamint dúsabb hajkoronával. Ez a hajforma hordozza a hippie stílus jegyeit, de eredeti és természetes is egyben. Virágos ruha és a csipke tökéletes illik hozzá.

MI inspirálta a Váll érintés (BOB) trendet?

ARMIN MORBACH: A BOB hajviselet a késő 60-as és korai 70-es évekre emlékeztet: a rock&roll-tól a hippi korszakig. Amikor is a vad külső különösen jelentősnek számított. A frizura úgy néz ki, mintha a modell éppen most érkezett volna vissza a szörfözésből. Ez a trend sokáig tartott és ismét népszerűvé vált New Yorkban, Londonban és Milánóban. A frizurát egy klasszikusan elegáns ruhadarabbal tudom elképzelni, ez hozná meg neki a szükséges áttörést.

Mit jelent a Csinos pofi trend?

Ezt a stílust teljes magabiztossággal hordhatja mindenki. A legjobban egy némileg férfias megjelenésű nőn tudnám elképzelni. Egy kreatív egyénnek, akinek izgalmas élete van. Aki nem akar órákat eltölteni a fürdőszobában. Ez a haj inkább a nőről magáról szól, mintsem a kinézetről.

Trendi Külső 2016: A kulisszák mögött