Hajszínezés
Hajfestés | Hajformázási és hajfestési trendek

A hajszín, mint az öregedés elleni stratégia: inkább egy új frizura, mint egy műtét

Már egy ideje elmúlhatott a 30. születésnapja, de hogy legalább olyan energikusnak és fiatalnak látszódjunk nem tűnik rossz ötletnek. Hajának lágy színezete lehet a legjobb megoldás.

Fiatalos hajszín

Egy fiatalos hajszín segítségével a lehető legfiatalosabban néz ki.

Az emberek a szőke hajszín árnyalatokat inkább a fiatalsággal kapcsolják össze, mint bármely egyéb hajszínt. Természetesen a természet a világos szőke hajat a nagyon fiataloknak tartja fent. A világosszőke haj az évek múlásával néhány árnyalattal sötétebb lesz. Azonban a világos hajszín nem feltétlenül jelenti a fiatalság forrását és nem hossza vissza a fiatalabb éveket.

Fiatalos Hajszínek: Út a Fiatalos Hajszínekhez

  • A frizurának is megfelelőnek kell lennie. A legalkalmasabb frizura lehetővé teszi a haj számára, hogy szabadon mozogjon és néhány hajtincs beessen az arcba. Ez egy élettel teli benyomást kelt és lágyabb keretet ad az arcnak, mint egy rövid haj, vagy egy mereven fésült haj.
  • Használjon pakolást, mousse-t, habot, és rugalmas spray-ket, hogy egységesen tartsa meg a haj lágy és természetes jellegét.

Fiatalos hajszínek: Vigyázzon a csapdákra

  • Ha azért festjük a hajunkat vörösre, hogy az öregedés ellen küzdjünk, akkor annak három hátránya van, amelyekre oda kell figyelni. Először is az arcszín visszatükrözi a vörös szint és kiemeli a sápadtságot és a vörös foltokat. Másodszor a vörös pigmentek nem tapadnak olyan jól az ősz hajszálakhoz. Ahhoz, hogy egyenletesen fessük be a hajat igen intenzív festéket kell használnunk. Harmadszor a természetes vörös haj olyan ritka, hogy ez a választás folyamatosan felhívja magára a figyelmet függetlenül attól, hogy csak fiatalítás miatt választottuk a hajszínt.
  • A fekete haj igen durva keretet ad egy világos arcszín számára és ezért kihangsúlyozza az arc összes részeltét. A fekete haj kihangsúlyozza az összes kis ráncot.
  • A feltűnő királykék szintetikus melír vagy hasonló feltűnő részletek egy játékos és határozott személy ismérvei. Azonban ettől senki sem tűnik majd fiatalabbnak. Ellenkezőleg, azt reklámozzák, hogy fiatalabbnak szeretnénk látszani. Ez a nyers individualizmus nem mindenkinek való.