Hajszínezés
Hajfestés | Ősz haj

Mit csináljunk az első ősz hajszálunkkal

Ahogy azt mondani szokták, egy kihúzott ősz hajszál helyébe hét új fog kinőni. Ezek szerint a pigment nélküli hajszál kitépése nem a megfelelő megoldás. Másrészről a modern festési technikák megkönnyítik az ősz hajszálak elrejtését.

Első ősz hajszál

Sok mindent tehetünk, hogy elrejtsük az első ősz hajszálunkat, színezhetünk, festhetünk és melírozhatjuk a hajunkat.

Genetikai tényezők határozzák meg, hogy szervezetünk mikor fejezi be a pigment termelést. Egyesek ezt 20 évesen tapasztalják meg, mások egészen idős korig megőrzik eredeti hajszínüket.

A tudósok keményen dolgoznak azon, hogy az őszülés okait kiderítsék és megtudják, hogy összefüggésben áll-e a stresszel. Ritka esetben betegségek, vagy gyógyszeres terápia is felgyorsíthatja az őszülést.

Megfelelő színezéssel az első ősz hajszála akár az utolsó is lehet

Néhány kósza ősz hajszál még csinos is lehet a hamu szőke hajban. Azonban a sötét hajban, a fehér hajszálak egy kevésbé vonzó külsőt kölcsönöznek. Az ősz haj jobban kiemeli a szemet, ha az vastag fehér keretben mutatkozik. A következőkben megtanítjuk, hogyan küzdjön finoman az ősz hajszálak ellen.

Hét lépés arra, hogyan szabaduljon meg ősz hajától

  • A szőke hölgyeknek nem kell nagyon aggódniuk az első ősz hajszálak megjelenése miatt, hiszen azok alig látszódnak. Amíg kevés fehér hajszála van és azok távol vannak egymástól, melírral és lemosós színezéssel kordában tartja majd az ősz hajszálakat.
  • A hamu szőkék esetében a melír bizonyul a legjobb megoldásnak, ha már több ősz hajszálunk van. Ez megakadályozza az esetleges elsárgulást és nem vezet nyilvánvaló lenövéshez a töveknél. Ezzel a megoldással a hajtőfestés kevésbé szükséges.
  • Az re-pigmentáló kezelése hozzásegítenek ahhoz, hogy visszaállítsuk az eredeti közép szőke, vagy barna hajat. Az ilyen kezelések során a haj melanin azonos pigmentjei betöltikaz ősz hajban lévő pigment hézagokat és így állítják vissza az eredeti hajszínt. Sajnos re-pigmentálással nem érünk el jó eredményeket az eredetileg világos szőke, vörös, vagy fekete hajak esetében.
  • Ne felejtse, hogy a fehér hajszálak több mesterséges pigmentet nyelnek el, mint az természetesen pigmentált hajszálak. Hogy közép barna hajszínünk legyen, először sötét szőke színezővel próbálkozzon. A hajmosás gyorsan fakítja az intenzív színezést, így téve lehetővé, hogy intenzív színezéssel közelítsük meg a kívánt sötétebb hajszínt.
  • Teljesen ősz haj esetében azt javasoljuk, hogy a teljes hajat egy színnel fesse be, amely csak egy árnyalattal világosabb, mint amilyen haja volt fiatalkorában. Ezzel harmonikus külsőt érhetünk el és elkerüljük a töveknél kialakuló más színt.
  • Az otthon is használható termékek nagyon jók. Használja az új ammóniamentes habot, ha nem bízik a színezésben. Ezekkel a habokkal egyszerűen lehet a hajat festeni és akár a kezdők és ősz hajú hölgyek is nagyon jó eredményeket érhetnek el.

Fedezze fel: Ősz haj