Hajápolás
Hajápolás | Gyönyörű haj

A fényes haj titka: a legjobb tanácsok a ragyogó, fényes hajért

A csodásan csillogó haj már nem csak a samponreklámokban villogó nők kiváltsága. Mi most megmutatjuk, hogyan érheti el, hogy haja ragyogó fényes legyen – és azt is elmondjuk, mi okozza, ha haja nem ragyog teljes pompájában.

Döbbenetes ragyogás

A megfelelő ápolás visszahozza az élettelen, tompa fényű haj csillogó varázsát

A legtöbb nő selymesen csillogó hajról álmodik. Sajnos azonban a csodás hajzuhatag csak ábránd marad legtöbbször, és a végtelennek tűnő “rossz haj”- napok harcai csak emésztik az embert. Gyakran a haj fénytelen, szálkás, és nehezen kezelhető. És ez nem is meglepő. A mai világban a haj rengeteg stressznek van kitéve, amit a forró vízzel való mosás, a forró hajszárítóval és formázóeszközökkel elért frizurák keserves következménye. Bizony, a nőknek sok információ szükséges ahhoz, hogy hajuknak visszaadják a fényt és a ragyogást.

Kevés nő jön rá, hogy a túl sok balzsam elnehezíti a hajat és így az veszít tartásából. A túl sok balzsam miatt a haj csak lóg, és ápolatlannak tűnik. Ha csak viszonylag kevés hajbalzsamot és pakolást használunk, sokkal jobb eredményt érhetünk el. Nem kell több diónyi mennyiség, hogy a hajunk fényes maradjon. Haját midig kellemesen meleg vízzel mossa, mert a túl forró víz tompa fényűvé és érzékennyé teszi a hajat. A haj könnyen károsodik, ha nedvesen fésüljük, ezért ne is gondoljunk arra, hogy törülközővel szárazra dörzsöljük: ez csak durvává tenné a haj felületét. Inkább csak finom nyomással itassuk fel a törülközővel a nedvességet.

A nedves haj vad fésülése megint csak egy kerülendő szokás. Ha túl vadul fésüljük, akkor a haj még is törhet. Egy ritkás fogú fésűvel lazán fésüljük át a hajat, még a zuhany alatt. Ha a hajszárítóra  körkefe-csatlakozást teszünk, akkor a hajunk is fényesebb és simább lehet. Természetes alapanyagú kefével szintén jó eredményt érhetünk el, ha a hajszárítóra csatoljuk, mert különösen gyengéden fésüli a hajat a hajtövektől a végekig.

Bizonyos ételek szintén fényesebb hajhoz vezethetnek. Ilyenek például a gabonafélék és a hús, a barack, a spenót, a répa és a paprikafélék. Ezek sok C, E és A vitamint tartalmaznak, amik erősítik és védik a hajat.

A napi igénybevételt pedig csak bizonyos speciális hajápoló termékek tudják enyhíteni. Ezeknek a termékeknek nem csak, hogy illeszkedniük kell a haj típusához, állapotához és színéhez, de egymást is ki kell egészíteniük. Ez a figyelmes termékválasztás a legjobb utat biztosítja az egészséges hajhoz, hiszen kétség sem férhet hozzá, hogy csak az egészséges haj lehet fényes és erős. A samponok, balzsamok és formázó termékek mind egyre inkább a vásárlók egészséges és fényes haj iránti igényeit igyekeznek szolgálni.

Fedezze fel: Gyönyörű haj